Leivontaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

kaisumaria
valkohuntu
Viestit: 407
Liittynyt: 12 Maalis 2010, 12:38
Paikkakunta: Pyhämaa (Uusikaupunki)

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja kaisumaria » 26 Loka 2015, 06:02

Moi Vari!
Tässä gavrielidesin (http://www.egavrielides.fi/halvat.htm) sivulta napattu halvakakun ohje:

400 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.500 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
500 g vaniljahalvaa
0.700 dl maitoa
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
nokare voita
Vatkaa voi tai margariini pehmeäksi. Murenna puolet halvasta pieniksi paloiksi ja lisää rasvan sekaan. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola sekä vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta sekä maitoa. Paloittele loppu halva ja lisää lopuksi taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Paista jauhotellussa kakkuvuoassa 180°C uunissa n. 45 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä ritilällä. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa ja lisää kerma sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää nokare voita. Näin saat kuorrutteesta kauniin kiiltävän. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisesti.

Tulee kaksi pientä tai yksi iso kakku. Kuvassa oli pitkänomaisessa vuoassa, varmasti ton kuorrutteenkin voi jättää pois.Tää on ihan kopioitu ja liitetty ohje, vähän asetuksen heittää.
Kotona joskus tehtiin ihan synttärikakku, kermavaahtoon laitettiin halvaa joukkoon.
Ei tästä mitään tule, mutta yritetään nyt kuitenkin

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 27 Loka 2015, 20:24

Kiitos! Kokeilen.
Koitin lisätä nokareen mauks murotaikinan joukkoon rahkapiirakkaan. Tuli ihan ok, mutta tarttee lisätä jauhoja kans. Unohdin et toi on melkein ku voita :smt002

kaakana
kana
Viestit: 65
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja kaakana » 17 Marras 2016, 15:23

Kesäkurpitsakakku
3 munaa
2,5 dl sokeria, vatkataan vaahdoksi
2,5 dl sulatettua voita lisätään vaahtoon
kuiva-aineseos
5 dl vehnäjauhoa
2 dl rusinaa
1/2 tl leinjauhetta
2 tl soodaa
ripaus suolaa
1 rkl kaneli
1 rkl vaniljasokeria
kuiva-aineet sekoitetaan ja lisätään muna-sokeri-voivaahtoon
lopuksi 5 dl kesäkurpitsaa raastettuna lisätään edellisiin

Paisto 175 C reilu 1 h

Vastaa Viestiin