Leivontaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

siimis

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja siimis » 03 Heinä 2011, 01:27

vardenji kirjoitti:Tanskalaisia sulhasmiehiä ja pipareita leipoessa, kuis siimiksen kokeilu meni? Pehmenikö tattarit? ...
Multa on tää menny ihan ohi! Tattaripipareista tuli hyviä!! Niitä tehtiin monta satsia ja syötiin koko suvun voimin - muillekin kelpasi kuin gluteenivammaiselle ja kehuivatkin vielä :smt002 Parempia kuulemma kuin "tavalliset"!

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 05 Heinä 2011, 20:50

Olipa hyvän näkönen kakkuohje :smt016

Jospa itsekin kokeilisin tattaripipareita joulun alla :smt002 Nyt en oo oikein jaksanu helteillä laittaa uunia päälle, joten leipominen on jääny.

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 29 Syys 2011, 18:29

Sopivaa omenapiirakkaohjetta ettiessä löyty tällänen. Laitoin kermaks kuttujen maidoista lusikalla kuorimalla kermaa, jota tuli muuten aika paljon! Maku on oikein hyvä, koostumus ihanan rasvanen ja on muuten aika tuhtia evästä, riittää takuulla useemmalle. Muniakin tulee ihan kivasti.

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... apiirakka/

Iloisten Munatalo

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo » 05 Loka 2011, 16:25

Tää on NIIN hyvää :smt016
http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit ... rte_tatin/
Ja nopeaa tehdä

Maattari
jussila
Viestit: 1606
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Maattari » 05 Loka 2011, 19:28

Suklaakakku jossa suklaakastike valmiina
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
3 dl sokeria
4tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
21/2 dl maitoa
4 rkl voisulaa
Aineet sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan

Päälle
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
Sekoitetaan ja ripotellaan kakkutaikinan päälle. Sitten koko komeuden päälle kaadetaan 1/2 litraa kiehuvaa vettä ja paistetaan 175 asteessa 40-50 min.

Tarjoillaan lämpimänä kermavaahdon kera ja on tooosi hyvää sekä nopea ja helppo! On kyllä kylmänäkin hyvää :smt045
Cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Bonus

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Bonus » 02 Tammi 2012, 14:29

Pieneen makeannälkään viiden minuutin mukibrownie

Tarpeet
suuri muki
4 rkl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (kaikki käy, tavallinen tai tumma)
1 muna
3 rkl maitoa
3 rkl öljyä
liraus vaniljaesanssia (itse käytin vaniljasokeria)
3 rkl suklaarouhetta (voi jättää poiskin)

Ohje
Sekoita kuivat aineet mukissa
Lisää muna ja sekoita
Lisää maito ja öljy, sekoita
Lisää vaniljaesanssi ja suklaarouhe, sekoita
Laita mikroon täydelle teholle kolmeksi minuutiksi (suosittelen laittamaan lautasen alle varmuuden vuoksi jos sattuu valumaan vähän yli kupista)
Kaada lautaselle, syö esim. vaniljajätskin kera.

Kuva
Kuva
Kuva

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 04 Tammi 2012, 19:41

Kokeilin taas aivan ihanaa reseptiä, sitruunamarenkipiirasta! Sain ohjeen vuosia sitten kaverin äidiltä.

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100g voita
2 rkl vettä

Näistä tehdään taikina sekottamalla vettä lukuunottamatta kaikki sekasin ja lisäämällä viimesenä vesi. Painellaan ohueks piirasvuokaan ja tehdään taikinalla piirakan reunus. Paistetaan 225 C* 15 min. Piirakan pohjan ollessa uunissa tehdään täyte javatkataan marenki:

Täyte
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25g voita
1 sitruunan mehu
4 munan keltuaista

Aineet sekotetaan kattilassa yhteen ja kuumennetaan kiehumispisteeseen. Kaadetaan mahdollisimman pian pohjan päälle, hyytyy nopeesti!

Marenki

4 valkuaista
8 rkl sokeria

Vaahdotetaan, kaadetaan taytteen päälle ja laitetaan piiras vielä 5-10 minuutiks uuniin kunnes marenki on ruskettunu.

Marengista tulee pehmeetä, ei rapeeta. Rapeutta saa lisäämällä marenkiin sokeria, mutta piiras on valmiiks jo aika makee, joten kannattaa harkita.

Bertta

Pikapannari

Viesti Kirjoittaja Bertta » 14 Heinä 2013, 14:05

Hei!

Pakko jakaa täällä, testasin just loistavaa pikapannaria. \:D/

2 munaa
1 banaani
1tl vaniljasokeria

Kaikki haarukalla mössöksi ja paistetaan pannulla kunnon voinokareessa vähän miedommalla lämmöllä.
Päälle kermavaahtoa tai jätskiä.

Helppoa, nopeaa ja herkullista.

Muoks! Ja huomasin tuon leivontaosion olevan erikseen. Saa siirtää sinne jos niin katsotaan parhaaksi. :-"

naibunuuni

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja naibunuuni » 23 Loka 2013, 18:11

Tässä ohje helppoon ja suht nopeaan makeannälän viejään!

"MAMMAN SUKLAARUUDUT"

Pohja:

2 kpl suurehkoa munaa (tai sitten esim silkin munia laitan 4 kpl)
3 dl sokeria
150 gr margariinia/voita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa


Kuorrutus:

2,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaota
2 tl vanilja-/ vaniliinisokeria
4 rkl vettä
2 tl kahvia
50 gr voita/margariinia


Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri.
Lisää mikrossa juoksevaksi sulatettu voi/margariini ja vatkaa ne joukkoon.
Lisää kuiva-ainekset (jauhot, leivinjauhot, kaakao ja vanilja-/vaniliinisokeri) ja vatkaa nekin joukkoon.
Lisää maito ja vatkaa joukkon.

Kun olet lisännyt kuiva-ainekset niin taikina tulee helposti hyvinkin paksuksi vatkattavaksi joten maidon voi hyvin lisätä samaan aikaan :smt045
Lopputulos on semmoinen paksuhko mutta valuva taikina joka sitten kaadetaan leivinpaperilla päällystetyn uuninpellin päälle ja levitetään tasaiseksi.

Paista uunissa n. 175 c n. 15 - 20 min (riippuu hieman uunista. Itse paistan tuon kiertoilmalla joka ehkä hieman tehokkaampi kuin normi uunitoiminnolla joten sovellettava oman uunin tehoon)
Varmista, että pohja on valmis tuikkasemalla siihen vaikkapa tikulla tai ihan veitsen päällä ja jos ei tartu taikinaa siihen niin pohja on valmis.

Kuorrutteen teen aina kakun ollessa uunissa.
Länttää kaikki ainekset (voin/margariinin pitää olla esim mikrossa juoksevaksi sulatettua) puhtaaseen kulhoon ja vatkaa kunnes on tasainen.
Yleensä (lukekaa oikeastaan aina) teen myös kuorrutteen tupla-annoksena kun siitä meillä niin tykätään ;)

Kuorrutteeseen voi joko laittaa 4 rkl keitettyä kaffia tai sitten 4 rkl vettä ja 2 rkl kahvinporoja (oikeesti! Todella hyvää!)
Itse teen aina kaffinporojen kera ja on kyllä erittäin maukasta ja samaa mieltä ovat muutkin olleet.. Porot tekee sellaisen mukavan kaffimaisen (mutta ei liian kaffimaisen) säväyksen, suosittelen kokeilemaan vaikka kuinka epäilyttäis!

Sähkövatkainta käytän molempien osien tekoon kun on niin helppoa ja nopeaa.

Kun kakku tulee uunista niin joko laitat kuorrutteen suoraan päälle jolloin se on valuvaa suht pitkään ensin..
Tai sitten laitat kuorrutteen jääkaapiin jähmettymään hetkeksi ja annat kakun jäähtyä jonka jälkeen levität kuorrutteen päälle vasta.
Koristella saapi vaikka strösselillä :smt023
Viimetteeks pilkon koko komeuden sopivan kokoisiin ruutuihin pellillä.



Tätä meillä tehdään aina kun makeanhimo yllättää eikä kaapista namuskaa löydy/ kaupassa ei jaksa lähteä käymään.
Kun on muutaman kerran tämän vääntänyt niin muistuu reseptikin jo mieleen ja sen heittää kasaan hetkessä..
Suht "tavallisia" aineksiakin tuohon tarvitsee niin itse tapaan aina varmistaa, että nuota kaapista löytyy.


MUOKS!
No käsistähän se vietiin..
Teinpäs naminälkään tänään kuitenkin jo uuden :-"
Tässäpä kuva palasesta tuota herkkua!

Kuva
Viimeksi muokannut naibunuuni, 25 Loka 2013, 00:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

naibunuuni

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja naibunuuni » 23 Loka 2013, 18:26

Niin ja itse käytän voita ja vaniljasokeria margariinin ja vaniliinisokerin sijasta..
Jotenkin se voi tekee kaikesta aina parempaa :-"
Mutta kumminvaan niin hyvää on!

Nytkin rupesi tekemään mieli joten menenpäs moisen tuonne keittiöön lasten ja isännän (ja tietenkin istenikin!) iloksi väänthämää.
Jos ei tuota käsistä ihan heti vietäs niin otanpa kuvaa ja laitan tänne sitten! :smt016

Katja27

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Katja27 » 09 Loka 2014, 15:13

Munkki- ohje







3 munaa

3 dl sokeria

9 dl maitoa t. vettä

150 g voita tai margariinia

100 g hiivaa

kaardemummaa

4 tl suolaa

1 ½ kg vehnäjauhoja



Teko-ohje:

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

lisää siihen lämmin neste

lisää sulatettu rasva,hiiva,kaardemumma ja suola.

Alusta taikina vehnäjauhoilla.

Taikinasta tulee löysähkön tuntuinen, mutta se on tarkoituskin.

Anna taikinan kohota. Leivo siitä munkkirinkeleitä ja käytä vähän

jauhoja apuna jos tuntuu, että tarttuu käsiin ja pöytään.

Munkeistä tulee kuitenkin parhaita pehmeästä ja löysähköstä taikinasta.

kaakana
kana
Viestit: 81
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja kaakana » 23 Maalis 2015, 15:06

KÄÄRETORTTU
4 kananmunaa
8 rkl sokeria--------> vatkataan
2 rkl perunajauho
5 rkl kark.vehnäjauho ( jos tumma niin 3 rkl vehnäjauh+ 2 rkl kaakaojauhe)
1,5 tl leivinjauhe-------> sekoitetaan jauhot ja lisätään sihdin läpi vaahtoon
kaada taikina pellille- 200 C n 10-12 min
kumoa leivinliinalle, anna jäähtyä
nopea täyte
mascarpone juusto, hillo------> kääri rullalle

hieno täyte
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1/2 sitruunan kuori
1 dl sitr.mehua+vettä
2 liivakkoa,liota
2 dl kuohukermaa, vaahdotetaan
saosta keltuaiset,sokeri,sitr.kuori+nesteet,liotetut liivakot (kiehahtaa,pulpahtaa)
jäähdytä kunnes alkaa hyytyä--yhdistä kermavaahtoon
levitä ja rullaa

kaakana
kana
Viestit: 81
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja kaakana » 23 Maalis 2015, 15:23

ehkä täytteenä voisi olla myös maustettu valmis rahka?

kaakana
kana
Viestit: 81
Liittynyt: 18 Marras 2014, 16:39

JÄÄTELÖ

Viesti Kirjoittaja kaakana » 30 Kesä 2015, 20:11

Perusjäätelömassa
3 kananmunaa
3 dl kuohukermaa
2 dl tomusokeria
4-5 rkl haluttua makuainetta- sulatettu suklaa, hillo ,vaahterasiirappi tms. Vaniljajäätelöä kun massaan lisää 4 rkl vettä johon uutettu vaniljaa
1. Vaahdota valkuaiset erikseen, keltuaiset tomusokerin kanssa ja kerma erikseen
2. Yhdistä vaahdot ja lisää seokseen makuaine
3. Laita seos kannelliseen astiaan ja pakastimeen.
En sekoitellut välillä vaan annoin olla iltaan asti- ensiarvion mukaan voisi tehdä toisenkin kerran...

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 25 Loka 2015, 11:43

Onko kukaan kokeillu käyttää halvaa leivonnassa? Työpaikalla jutusteltiin ja menin ostamaan muisteluiks paketin, mutta enhän mä tota syö pelkällään. Maistoin kyllä... Meniskö johonki hyvään leivontareseptiin, mitä voisin työkavereiden iloks kokeilla?

Vastaa Viestiin