Leivontaohjeet

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Rosteri

Suklainen kakku (Gateau au chocolat)

Viesti Kirjoittaja Rosteri » 17 Kesä 2010, 10:40

300 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kanamunaa
3 rkl vehnajauhoa
2 rkl sokeria

Paloittele suklaa ja voi. Sulata ne vesihauteessa.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi sokerin kera.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Lisaa sulatettu voi/suklaa seos keltuais vaahtoon. Lisaa sihviloity venhnajauho ja
lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

Kaada kakkutaikina hyvin voideltuun vuokaan. Paista 220 asteisessa uunissa
n. 10 minuuttia. Ranskassa tama kakku paistetaan nopeasti, silla sen pitaa olla raakaa
keskelta. Mita valuvampaa, sen parempi.. Mina paistan sen yleensa "tahmaiseksi" ja
kuulemma (jalkikasvuni mukaan) se sulaa suussa.

Perusreseptia voi muutella mielensa mukaan. Joskus lisaan maitosukaa rouhetta, tlk rommia,
konjakkia, saksanpahkinoita rouhittuna jne..

mervi.i.

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja mervi.i. » 17 Kesä 2010, 16:00

Meidän joka viikkoinen herkku
Mamman marjapiirakka
pohja; aineet vaan sekoitetaan ja voideltuun vuokaan, 185 astetta ja 30-40 min
150g marg/voi
1dl sokeria
1 muna
3dl vehnäj (2 vehnäj +1dl kaurahiutaleita)
1 tl leivinj

päälle; mustikat tai muut marjat
ja niiden päälle (samaan kippoon sekoitus )
kermaviili
1,5 dl sokeria
1 muna

eikä tule tiskiä kuin yksi kippo ,kauha ja vuoka, ja nehän voi lipaista perheen nuorin tai koira (jos ehtii)

herkullista jäähtyneenä tai :smt007 vanilja jäden kanssä lämpimänä , vesi kielellä odotan piiraan valmistumista,
NJAM

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 19 Marras 2010, 15:05

HERMANNI YSTÄVYYSKAKKU

Hermanni on juuresta tehtävä leivonnainen, mutta juuri on aikas simppeli tehdä. Tarvitaan 2,5 dl maitoo, 2,5 dl sokeria ja 2 dl vehnäjauhoja. Sekotetaan keskenään ja jätetään isoon kulhoon liinan alle. Seuraavan päivänä sekoitellaan muutaman kerran päivässä. Sama toistetaan pari kolme päivää. Sen jälkeen juuri on valmis ja sitä kohdellaan niinku vasta saatua hermannia. Sit laitanki kopion ohjeesta loppuun ihan säntillisesti:

Ystävyyskakku Hermanni

Ole hyvä, tässä sinulle Hermanni!

Hermanni on ystävyyskakku, joka ei ole rahalla ostettavissa, sen voi saada ainoastaan lahjana.
Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja valmistuu kymmenessä päivässä.

Hermannin hoito-ohjeet:
Hermanni vaatii hieman hoivaa ja huolenpitoa. Hermanni EI viihdy jääkaapissa eikä halua olla
kannen alla. Hermanni viihtyy huoneen lämmössä, kuivassa ja ilmavassa paikassa kevyen liinan
alla. Hermanni laajenee moninkertaiseksi, joten kulhon on oltava tarpeeksi tilava.

1. päivä. Tänään olet saanut Hermannin. Kaada hänet kulhoon
2. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
3. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
4. päivä. Nyt Hermanni on nälkäinen. Anna sille 2 dl vehnäjauhoja, 2,5 dl sokeria ja 2,5 dl maitoa.
5. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
6. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
7. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
8. päivä. Sekoittele Hermannia muutamia kertoja päivässä.
9. päivä. Hermanni on taas nälkäinen. Anna sille samanlainen annos, kuin neljäntenä päivänä. Jaa Hermanni viiteen osaan, joista 4 annat ystävillesi tämän hoito-ohjeen kera.
10. päivä. Tänään on Hermannin suuri päivä! Nyt Hermanni ruokitaan viimeistä kertaa, sitten se paistetaan ja syödään.

Anna Hermannille:

1,5 dl öljyä tai margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
3 munaa
(2 omenaa raastettuna)
(100 g pähkinöitä rouhittuna)

Paista Hermannia 175 c uunissa noin tunnin ajan. Valmiina Hermanni on ihanan mehevä ja tuoksuva kakku,
varmasti vaivan arvoinen. Herkullisia ruokahetkiä!

kanamummo

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja kanamummo » 28 Marras 2010, 07:33

Pitkästä aikaa tuli tehtyä lihapiirakka, tähän upottaa helposti ylimäärämunat. Eikä ole lisäaineita!
Voi tehdä tummalla soijarouheella jauhelihan sijaan eikä kukaan huomaa mitään.

LIHAPIIRAKKA

Pohja:
5dl vettä
2 pss kuivahiivaa
suolaa
rippu sokeria
hiivaleipäjauhoja
300g voita
Alusta löysänpuoleinen taikina ja jätä nousemaan.

Täyte:
500g jauhelihaa (tai tummaa soijaa) ruskista (kiehauta soija mikrossa lihaliemessä)
6 sipulia, kuullota
muutama valkosipulin kynsi, kuullota
-miksei muitakin vihanneksia -
3 dl riisiä, keitä
noin 10 kananmunaa, keitä ja muussaa
suolaa, chiliä, persiljaa, valko-tai mustapippuria tai mitä mielesi halajaakin.
Täytteen ainekset sekaisin.

Kauli taikina uunipellille, tästä tulee varmaan kaksi pellillistä, koska yhden pellin piirakka tuli 10 cm paksuksi :smt003
levittele täyte, kauli toinen levy päälle. Voitele kananmuna-vesiseoksella ja pistele hyvin haarukalla.
Uuniin 225¤ reilu puoli tuntia, loppuajasta hyvä vaihtaa alalämmölle ja laskea 200:n asteeseen.
Tuli näläkä, taidanpa lähteä järsimään palasen aamiaiseks!

Kiskii

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Kiskii » 28 Marras 2010, 08:41

APUA! Joulumarkkinoille tarvisi mennä myymään eläinten muotoisia piparkakkuja eläinten hyväksi. Olen huono leipomaan, ja tarvisin laktoosittomien piparien tekoon hyvän ohjeen. Onko sinulla siellä jossain ohje jolla olet tehnyt ja lopputulos on ollut makoisa??

Suvianne

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Suvianne » 28 Marras 2010, 15:05

Ihan kuin muuten, mutta käytä laktoositonta margariinia, vaikka näin
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... kkuTaikina

siimis

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja siimis » 30 Marras 2010, 19:37

Olisko kellään hyvää gluteenittomien piparkakkujen reseptiä..? Kaikki kokeilemani ovat maistuneet ihan pahville.

Entä voisko tota hermannia tehdä gluteenittomana..? Mistäköhän jauhoista se onnistuis?

suikku

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja suikku » 30 Marras 2010, 20:28

Mulla: teen ihan tavis ohjeella, mutta pelkästä Viljatuotteen tattarijauhosta. Piparit eivät maistu suuremmin tattarilta, kun ovat niin vahvasti maustettuja. Mies ja lapset syövät taikinan yleensä jo jääkaapista. Ei niistä kyllä voi tehdä kovin tarkkoja pipareita kun leviävät niin. Kerran oli kiire ja leikkelin vaan pötköistä nappeja ja hyviä tuli. Kerran laitoin nappien päälle mantelirouhetta ja munaa ja niistäkin tuli hyviä. Kannattaa kokeilla. Nam!

siimis

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja siimis » 30 Marras 2010, 20:51

Kaapissa olis Keskisen myllyn tattarijauhoa, kelpaako se? :smt001

Harmi, jos paljon leviää, mulla on uusia ihania piparimuotteja...

suikku

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja suikku » 30 Marras 2010, 20:53

Kai siihen kelpaa mikä vaan. Mulle tuli vaan kerran mieleen kokeilla ... kun mietin mitä ihmettä tattarijauhosta voisi tehdä.

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 01 Joulu 2010, 12:21

Mä tykkäsin aikanaan leipoo soijajauhoista ja perunajauhoista sekasin (mammalla loppu vehnäjauhot :smt003 ), mutta onko ne gluteiinillisia vai gluteiinittomia? Entä kaurajauho, sekin kuulemma käy joillekin.

Pieni lisäys, oon leiponu näitä joskus ja maistuu aivan taivaalliselta. Ohje on gluteiiniton ja valitettavasti munaton. Paan linkin tähän, niin kaikki saatava tieto on siinä. Siis Tanskalaiset sulhasmiehet. Oon etsiny tätä reseptiä jo monta vuotta ja tää oli ainut mikä netistä löytyy
http://kaksplus.fi/keskustelu/plussalai ... st22571625

siimis

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja siimis » 02 Joulu 2010, 17:44

Nyt on satsi tattaripiparitaikinaa jääkaapissa jähmettymässä. Katsotaan mitä tulee ja kokeillaan seuraavaks tota soija-perunaa :smt002
Aika karkeelta tuntu suussa tuo taikina vastasekoitettuna, katsotaan miten jauhot pehmenee huomiseen mennessä? Hyvältä maistui kuitenkin ainakin taikinana!

vardenji

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja vardenji » 18 Joulu 2010, 21:00

Tanskalaisia sulhasmiehiä ja pipareita leipoessa, kuis siimiksen kokeilu meni? Pehmenikö tattarit? Miesystävän sain vaivalla vähän maistamaan noita tanskalaisia ja vaikka sano ettei syö kun pienen palan, niin söi se niitä aika monta... Tais olla suun mukasta :smt003
Tekisi miele keksit leipoa taas leivinuunissa, mutta jäävät niin pahuksen kovin peltiin kiinni. Onko kellään niksiä, kuinka leivinpaperi ei syttyisi palamaan leivinuunissa paistaessa :smt005 En paista enää toista kertaa ranskalaisia leivinpaperin kanssa leivinuunissa. :smt002

caddy

Mariannemarengit

Viesti Kirjoittaja caddy » 29 Touko 2011, 01:28

Tiput syövät keltuaiset, ja ajattelinpa kokeilla erotella ne ensin valkuaisista ja keittää vasta sitten, vesihauteessa, pikku teräskulho kattilassa. Hyvin onnistui - joten valkuaisille oli keksittävä muuta käyttöä :smt003

Mariannemarengit

noin 5 munanvalkuaista
noin 2,3 DL sokeria (voit lisätä jos taikina maistettuasi tuntuu sitä tarvitsevan)
Marianne Crush - murusia maun mukaan (leivontahyllyssä - varmaan moni muukin lisäke sopii, sovella)!

Kulhoon valkuaiset ja ensin 1DL sokeria ---> vatkaa
Lisää loput sokerista ja taas vatkaa - kunnes taikina on vitivalkoista, eikä putoa kulhosta, vaikka käännät sen nurin (eli aikas kauan, itse viritän vatkaimen aina tiskialtaan reunalle ettei tarvitse kuin odotella). :smt001
Kun taikina on muutoin valmis, lisää Mariannemuruset

Nostele taikinasta pieniä kokkareita pellille leivinpaperille. Pursottimellakin voi laittaa!
Paista 120 -asteisessa uunissa noin 1h ja 20 min - kunnes on kuivia ja kevyitä. (Saivat myös ihan hiukan vaaleanruskeaa väriä pintaansa) Paistoaika riippuu kakkaroiden koosta, pienet kuivuvat tietty nopsemmin.

Mulla tuli tästä määrästä 2 pellillistä marenkeja.

Iloisten Munatalo

Re: Leivontaohjeet

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo » 01 Heinä 2011, 10:49

Ajankohtaisin kakku kesäpitoihin tai ihan vaan herkuksi itselle
http://www.maku.fi/resepti/mansikkainen-brita-kakku
Joskus korvaan kerman Flora vanillalla ja hyvää tulee :smt016
Eikä ole yhtään kaloreita :smt005
Muoks; Tällä ohjeella saa kakun aikaan uusavutonkin :smt005

Vastaa Viestiin