Jouluksi kalkkunaa??

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Jouluksi kalkkunaa??

ViestiKirjoittaja samapi » To 23.10.2014 06:50

Olis nyt ajankohtasena meillä kalkkuna ukkojen vähennys.Kysymys kuuluu, kannattaisko kalkkuna savustaa lämminsavussa vai paistaa uunissa sitte jouluna?
Pienet on murheet mutta silti!
samapi
silkki
 
Viestit: 250
Liittynyt: Pe 21.06.2013 08:58

Re: Jouluksi kalkkunaa??

ViestiKirjoittaja hulda » Pe 24.10.2014 20:16

Suosittelen kalkkunan savustamista,sopii hyvin joulupöytään.
Itse olen käyttänyt savustuksessa butt kalkkunoita ja eritoten pronssikalkkunat.
Pronssikalkkunan ialatkin pehmiävät savustuksessa syötäviksi eivät ole sitkeitä.
Tulevaksi jouluksi lähtee taas savustukseen joulupöytää varten. :smt054
hulda
muna
 
Viestit: 10
Liittynyt: Ti 29.05.2012 20:54

Re: Jouluksi kalkkunaa??

ViestiKirjoittaja samapi » Ma 27.10.2014 07:34

Kiitos Kommentista!
Pojille on paikka varattu savustuksille :shock:
samapi
silkki
 
Viestit: 250
Liittynyt: Pe 21.06.2013 08:58

Re: Jouluksi kalkkunaa??

ViestiKirjoittaja heikki » To 26.11.2015 17:30

Kun savustatte kalkkunaa teettekö sen nahka päällä vai nyljettynä?
En ole aiemmin kalkkunaa käsitellyt mutta, nyt olisi tarkoitus joulupöytään laittaa.
Savustukseen käytän savusaunaa, missä erittäin maittavia on tullut muunmuassa peurojen ja lampaiden jaloista, mutta siipikarjasta ei ole kokemusta. Luonnollisesti oletan että kynityssä pysyisi parenmin mehut tallella, mutta imeytyykö savaunmaku kuinka hyvin nahan läpi ainakaan sidottuna? Kasvissyjäeläimet olen jättänyt jopa osittain raaoiksi (ikään kuin puoliksi kylmäsavustetuiksi), mutta miten kalkkuna? Salmonella riski taitaa olla itse kasvatetulla melko olematon, mutta kun "raaka" siipikarja ei ilmeisesti suoranaisesti kuulu Suomalaiseen ruokakulttuuriin.
Kiitos jo etukäteen vinkeistä.
heikki
kana
 
Viestit: 67
Liittynyt: To 17.07.2014 10:02
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Jouluksi kalkkunaa??

ViestiKirjoittaja Maattari » Pe 27.11.2015 07:31

Meidän kalkut savustettiin kynittyinä. Hyvin imeytyi savunmaku nahan läpi. Vinkkejä en osaa antaa kun kaveri hoiti savustuksen.
Maranseja, sekuleita, hybridejä, pronssikalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
hämäläinen
 
Viestit: 1459
Liittynyt: Ti 18.08.2009 21:23
Paikkakunta: Iitti


Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa