Omien munien kohoaminen?

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Kukka

Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Kukka » 01 Elo 2011, 18:50

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Meillä omista munista tehdyt pannukakut, kuivakakut, kääretortut ym. kohoaa huonosti. Ja leipomassa on siis kaksi keittiöalan ihmistä, joten taidoista ei ole homma kiinni. Munavaahdosta tulee kyllä paksua, ja maku on mainio, mutta kohoaminen vaisua.

Jemuli

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Jemuli » 01 Elo 2011, 20:10

Oisko munan iällä jotain tekemistä tämän kanssa? Olettaisin, että ihan tuoreet munat eivät "toimi" kunnolla eli koita vaikka yli kolme viikkoa vanhoja munia josko toimisivat paremmin. Tämä siis vain arvailua, kerro miten kävi.

Kukka

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Kukka » 02 Elo 2011, 01:16

Tossa voisi olla perää. Alkuun tätä ongelmaa, ei ollut, kun munat olivat sen 2 viikkoa vanhoja. Nyt viimeaikoina munat on olleet 1-2 päivää vanhoja, joten saattaisi ollakin tuossa se vika.... Pistetään seurantaan. =)

vardenji

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja vardenji » 09 Elo 2011, 20:43

Ainakin 10 päivää tarttis olla munilla ikää leivonnassa :smt023 Tota tuoreempia mä en edes jaksa vatkata. kun vatkautuvat mun mielestä hieman huonosti...

Kukka

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Kukka » 13 Elo 2011, 22:51

Kyllä tässä perää on, uskottava se on =) Tuore muna, ei ole hyvä muna, jos leivontaan käyttää =D

Iloisten Munatalo

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Iloisten Munatalo » 05 Syys 2011, 05:50


Chicco

Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja Chicco » 07 Elo 2012, 20:00

Onko hajua kenelläkään, miksi mulla kakut lyhistyy paistamisen loppuvaiheessa? Ennen ei oo ollu tätä ongelmaa kun oon käyttänyt kaupan munia, ja nytkin leivon ihan samalla tavalla ja samoja aineksia käyttäen, ainoa muutos on omien kanojen munat. Toinen vaihtoehto on, että uunissa on vikaa, mutta kun sekin on pari vuotta vanha kapistus...

tanja

Re: Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja tanja » 08 Elo 2012, 10:47

Lämmöistä toi saattas olla kiinni. Jostain syystä laskee lämpö äkisti uunissa. Ei kai mukulat käy avaamassa uunia loppuvaiheessa?

Chicco

Re: Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja Chicco » 09 Elo 2012, 13:14

Ei ole kukaan aukonut uuninluukkua kun lapsetkin on sen ikäisiä, ettei ne siihen kykene. En kyllä ymmärrä mistä tässä on kyse, koska välillä kakut onnistuu aivan hyvin ja sitten taas ei...

LylleriTylleri

Re: Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja LylleriTylleri » 09 Elo 2012, 20:37

Itse kuulin sellaistakin että jauhojen laatu voi vaihdella ja kakkuun pitäisi laittaa hieman enemmän
huonompi laatuisia jauhoja.

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1559
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja Maattari » 10 Elo 2012, 07:55

Oletko käyttänyt tuoreita munia? Viikon vanhat munat vaahoutuvat paremmin voi olla että vaahto ei ole tuoreista munista tehtynä tarpeeksi jämäkkää
Maranseja, cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Chicco

Re: Kakku lösähtää uunissa?

Viesti Kirjoittaja Chicco » 11 Elo 2012, 11:30

Kiitos, tuo voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Välillä olen käyttänyt tuoreita munia ja välillä vanhempia.

haapala

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja haapala » 10 Joulu 2012, 21:34

Olen huomannut ja kuullut että mitä vanhempi muna niin sitä parremmin onnistuu vaahdotettavissa leivonnaisissa. Kaupanmunillakin olen kuullut että kun odottaa että päiväys menee niin sitten onnistuu parhaiten :smt002 .

SannaKle

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja SannaKle » 25 Marras 2013, 17:24

Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.

Nakuttaja79

Re: Omien munien kohoaminen?

Viesti Kirjoittaja Nakuttaja79 » 06 Tammi 2014, 18:50

SannaKle kirjoitti:Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.
Sama täällä. Kohoaa jopa paremmin kuin kaupan munat. Välillä on saanu olla ihmeissään, kun tuoreista munista leipoo kakkuja tai paistaa pannaria niin tuppaavat kohoamaan vähän liikaakin :smt017

Vastaa Viestiin