Omien munien kohoaminen?

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, HiltaHelikopteri, maatiaiskukko

Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Kukka » Ma 01.08.2011 17:50

Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Meillä omista munista tehdyt pannukakut, kuivakakut, kääretortut ym. kohoaa huonosti. Ja leipomassa on siis kaksi keittiöalan ihmistä, joten taidoista ei ole homma kiinni. Munavaahdosta tulee kyllä paksua, ja maku on mainio, mutta kohoaminen vaisua.
Kukka
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Jemuli » Ma 01.08.2011 19:10

Oisko munan iällä jotain tekemistä tämän kanssa? Olettaisin, että ihan tuoreet munat eivät "toimi" kunnolla eli koita vaikka yli kolme viikkoa vanhoja munia josko toimisivat paremmin. Tämä siis vain arvailua, kerro miten kävi.
Jemuli
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Kukka » Ti 02.08.2011 00:16

Tossa voisi olla perää. Alkuun tätä ongelmaa, ei ollut, kun munat olivat sen 2 viikkoa vanhoja. Nyt viimeaikoina munat on olleet 1-2 päivää vanhoja, joten saattaisi ollakin tuossa se vika.... Pistetään seurantaan. =)
Kukka
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja vardenji » Ti 09.08.2011 19:43

Ainakin 10 päivää tarttis olla munilla ikää leivonnassa :smt023 Tota tuoreempia mä en edes jaksa vatkata. kun vatkautuvat mun mielestä hieman huonosti...
vardenji
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Kukka » La 13.08.2011 21:51

Kyllä tässä perää on, uskottava se on =) Tuore muna, ei ole hyvä muna, jos leivontaan käyttää =D
Kukka
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Iloisten Munatalo » Ma 05.09.2011 04:50

Iloisten Munatalo
 

Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja Chicco » Ti 07.08.2012 19:00

Onko hajua kenelläkään, miksi mulla kakut lyhistyy paistamisen loppuvaiheessa? Ennen ei oo ollu tätä ongelmaa kun oon käyttänyt kaupan munia, ja nytkin leivon ihan samalla tavalla ja samoja aineksia käyttäen, ainoa muutos on omien kanojen munat. Toinen vaihtoehto on, että uunissa on vikaa, mutta kun sekin on pari vuotta vanha kapistus...
Chicco
 

Re: Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja tanja » Ke 08.08.2012 09:47

Lämmöistä toi saattas olla kiinni. Jostain syystä laskee lämpö äkisti uunissa. Ei kai mukulat käy avaamassa uunia loppuvaiheessa?
tanja
 

Re: Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja Chicco » To 09.08.2012 12:14

Ei ole kukaan aukonut uuninluukkua kun lapsetkin on sen ikäisiä, ettei ne siihen kykene. En kyllä ymmärrä mistä tässä on kyse, koska välillä kakut onnistuu aivan hyvin ja sitten taas ei...
Chicco
 

Re: Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja LylleriTylleri » To 09.08.2012 19:37

Itse kuulin sellaistakin että jauhojen laatu voi vaihdella ja kakkuun pitäisi laittaa hieman enemmän
huonompi laatuisia jauhoja.
LylleriTylleri
 

Re: Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja Maattari » Pe 10.08.2012 06:55

Oletko käyttänyt tuoreita munia? Viikon vanhat munat vaahoutuvat paremmin voi olla että vaahto ei ole tuoreista munista tehtynä tarpeeksi jämäkkää
Maranseja, sekuleita, hybridejä, pronssikalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
hämäläinen
 
Viestit: 1459
Liittynyt: Ti 18.08.2009 21:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kakku lösähtää uunissa?

ViestiKirjoittaja Chicco » La 11.08.2012 10:30

Kiitos, tuo voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Välillä olen käyttänyt tuoreita munia ja välillä vanhempia.
Chicco
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja haapala » Ma 10.12.2012 21:34

Olen huomannut ja kuullut että mitä vanhempi muna niin sitä parremmin onnistuu vaahdotettavissa leivonnaisissa. Kaupanmunillakin olen kuullut että kun odottaa että päiväys menee niin sitten onnistuu parhaiten :smt002 .
haapala
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja SannaKle » Ma 25.11.2013 17:24

Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.
SannaKle
 

Re: Omien munien kohoaminen?

ViestiKirjoittaja Nakuttaja79 » Ma 06.01.2014 18:50

SannaKle kirjoitti:Meillä on loppukesästä asti eletty omien munien varassa kun ensimmäiset kanat alkoivat munimaan ja sen jälkeen en ole leivontaan käyttänyt muita kuin omia munia. Ja vasta n.kk sitten kuulin ettei tuoreita munia muka voisi leivontaan käyttää. En ole huomannut mitään eroa kohoamisessa ja leivon aika paljon. Tuoreista munista on leivottu niin täytekakut kuin pannukakutkin ja mainiosti toimii. Olin ihan yllättynyt kun kuulin ettei niitä muka voisi käyttää. Olen ymmärtänyt että tuoreissa munissa on paljon vettä, sen takia ne paistettaessakin rätisevät pannulla enemmän kuin vanhemmat munat. Mutta tosiaan itse en ole leivonnassa huomannut mitään eroa kaupan muniin, vaikka usein leivon 1-2vrk vanhoista munista.


Sama täällä. Kohoaa jopa paremmin kuin kaupan munat. Välillä on saanu olla ihmeissään, kun tuoreista munista leipoo kakkuja tai paistaa pannaria niin tuppaavat kohoamaan vähän liikaakin :smt017
Nakuttaja79
 


Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa