Kananmunissa makueroja?

ruoka- ja leivontaohjeita

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Re: Kananmunissa makueroja?

ViestiKirjoittaja Helenals » Su 15.04.2018 23:12

Meillä huomatut eroja:
Keltuaisen väri: Ainoa valkokuorisia munia muniva rotu (jolla valkoiset korvalevyt) meillä on Islanninmaatiainen. Niiden keltuaiset vaaleampia kuin muiden.
Maku: Kaikki omat maistuvat hyviltä. Kuitenkin Marans/orp. risteytysten munat erityisherkkua niin kuin Wyandottienkin. Mauissa kuitenkin näissäkin eri vivahde roduittain. On tehty makutestejä. :smt005
Kaikki saavat samaa ruokaa - nyt talvella käytetty vain omaa viljaa (kaura+ohra) ja ruoantähteitä ja pakastimen puhdistusjämiä. (+ vitaamiinejä keväällä) Huomasimme yllättäen munien maistuvan erityisen herkullisilta Joulun aikoihin, keskellä talvea, varmaan ruokinnasta johtuen. Ohranolkia kuivikkeina, kestopehku. Varmaan syövät myös heinää seasta.
Helenals
kana
 
Viestit: 83
Liittynyt: Pe 04.11.2016 14:22

Re: Kananmunissa makueroja?

ViestiKirjoittaja Maattari » Ma 16.04.2018 08:19

Meilläkin aikoinaan tehty makutestejä ja eroja huomattu. Orpin muna oli ylitse muiden, se vaan on paremman makuinen.
Nykyisistä kanoista maransin ja sekulin ovat yhtä hyviä, nick brownin munat näitä selvästi mauttomampia ja vetisempiä toki hyviä ja varmasti parempia kuin kaupasta ostetut mutta koska parempiakin on tarjolla nickien munat menee ruoanlaittoon, leivontaan tai koirille.
Viirunmunathan sitten hakkaavat kananmunat joka osa-alueella mutta tätähän ei kysytty.
Maranseja, sekuleita, hybridejä, kalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
iittiläinen
 
Viestit: 1512
Liittynyt: Ti 18.08.2009 22:23
Paikkakunta: Iitti

Edellinen

Paluu reseptit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa