KALKKUNAN MUNAT

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
pikkupi
mille fleur
Viestit: 302
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

KALKKUNAN MUNAT

Viesti Kirjoittaja pikkupi » 08 Kesä 2018, 21:05

Ainoa kalkkunaemoni jota yritän kaikin voimin varjella kettujen yms. suihin joutumasta ei millään ilveellä suostu munimaan sisätiloihin. Aikaisemmin se muni kuusen alle suulin päähän, lapset löysivät pesän kun yllytin heitä palkitsemisella vakoilemaan mihin se katoaa välillä. Sieltä kävi joku peto sieppaamassa ja rikkomassa munat ja kalkku hylkäsi sen paikan. Huokasin jo helpotuksesta.
Mutta ei, se alkoi munia saman rakennuksen toiselle seinustalle nyt vuohenputkiviidakkoon. Keräsin ensin munat pois, mutta yhtäkkiä niitä olikin siellä kymmenkunta ja emo päätti alkaa hautoa. Jokaiselle kalkkuemolle yhtä lukuunottamatta joka on jäänyt ulos hautomaan on käynyt huonosti. Kettu tms. on vienyt. Tämä yksi selviytyi itse, mutta sen vastakuoriutuneet poikaset vei joku pienempi peto.

En siis anna tämän hautoa ulkona. Otin lämpimät munat hautomakoneeseen ja tein sille sisätiloihin uuden pesän johon laitoin kylmiä munia. Ei se tietenkään siihen suostu.
Onko kenelläkään mitään konstia tiedossa miten saisi kalkkunan hautomaan haluamaansa paikkaan? Pitääkö se teljetä väkisin johonkin häkkiin.
Entä kuinka kauan on kalkkunan munien hautomisaika hautomakoneessa. Se on jossain täällä muniksessa varmaan, mutta en oikein ehdi tällä hitaalla koneella etsiskellä.

pikkupi
mille fleur
Viestit: 302
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: KALKKUNAN MUNAT

Viesti Kirjoittaja pikkupi » 09 Kesä 2018, 14:47

no niin nyt löysinkin hautomisajan kalkunmunille 28 vuorokautta keskimäärin...

Vastaa Viestiin