kalkkunan teurastus

juttuja muista linnuista kuin kanoista

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Paltsi

Re: kalkkunan teurastus

Viesti Kirjoittaja Paltsi » 06 Elo 2011, 07:30

Jäkäri=Jääkaappi
Keskimääräinen teuraspaino taisi olla noin 5,2 kg eli nahattomana, jalat poikki polvesta ja siivet ilman sormia sekä tietenkin suolistettuna. Näiden kanssa toimin vain välittäjänä ja teurastuspalveluna mutta huhtikuun erää nuo olivat. Omista olen teurastanut vasta yhden pikuisen jonka teuraspaino oli 3,8 kg. Isoimmat kukot taitaa meillä hätyytellä jo kympin rajaa.

noouska

PIKA: Kalkkunan teurastuksesta!

Viesti Kirjoittaja noouska » 02 Syys 2011, 15:04

Huomenna tulee metsästäjä auttamaan mua noiden BUTtien muuttamisessa lihaks. Mitä tarvikkeita mä tarviin?? Kirves ja pölkky löytyy. Saunan muuripadassa lämmitän vettä. Mitä muuta? Saavia, sankoa, pöytää, pressua? Voisko joku pikaseen vastailla, ni ehtisin kenties käydä ostaa viel tarvikkeita. Kiitos!

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1556
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: PIKA: Kalkkunan teurastuksesta!

Viesti Kirjoittaja Maattari » 02 Syys 2011, 17:13

Säkki tms kalkulle päälle, jaksaa paremmin pidellä
Maranseja, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

vetehinen

kalkkunasta säilykettä?

Viesti Kirjoittaja vetehinen » 03 Syys 2011, 07:58

Hei!
Alkaa olla pakastin täynnä ja kaikki kalkkunat vielä hengissä. Onko kukaan purkittanut kalkkunaa säilykkeeksi? Löysin nettikaupan, josta voisi ostaa purkituslaitteen ja painekattilan (http://www.eratapio.fi/). Yritän tilaan aloituspaketin ja toivottavasti saan sen ensi viikolla. Netistä en kuitenkaan onnistunut löytämään kalkkunareseptiä (fasaanireseptin löysin kyllä http://www.savoset.com/index.html?n=15895&Fasaani). Onko kukaan purkittanut kalkkunaa ja jos on, millaisella reseptillä? Itse kyselin ensin ja selvisi, että Rantalan liha tekisi kalkkunasäilykettä, mutta sinne menevän lihan pitäisi olla tarkastettua.

Paltsi

Re: kalkkunasta säilykettä?

Viesti Kirjoittaja Paltsi » 03 Syys 2011, 12:31

En ole tehnyt säilykettä, vasta haaveillut siitä. Kalkkuna on kuitenkin kuiva liha ja se taitaisi vaatia kaveriksi possua. Toinen vaihtoehto voisi olla jauhaa liha ja laittaa jonkinlainen mausteliemi ettei menisi kuivaksi. Metsästysseurat yleensä myös purkittavat lihaa. Sieltä voisi saada vinkkejä tekoon ja jotain reseptiäkin.

noouska

Re: PIKA: Kalkkunan teurastuksesta!

Viesti Kirjoittaja noouska » 03 Syys 2011, 14:04

Homma hoidettu. Aika hauskaa puuhaa oli kyllä.... Ja juokseva vesikin kulki ulos, ku kaveri kipitteli ämpärien kanssa :smt003 7, 10 ja 11 kiloiset mötikät odottaa pakastimessa ruoaks laittoa. Maksat syötiin jo. Tosi hyvää ja pehmeetä oli!

kukkoukko
muna
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Huhti 2017, 07:29

Re: kalkkunan teurastus

Viesti Kirjoittaja kukkoukko » 09 Touko 2017, 19:53

kalkkunat teurastetaan lyömällä pää irti tai tainnuttamalla lyömällä rautaputkella tai laudan pätkällä päähän. tämän jälkeen tainnutettu kalkkuna verestetään .eli lasketaan veret pois. veret lasketaan nokansisäpuolelta tuikkaamalla terävällä puukolla nokan suuntaisesti kalkkunaan päin. jos pää lyödään irti ei erillistä verestystä tarvita eli veren laskua koska verta ei ole enää linnussa. tämän jälkeen kalkkuna upotetaan 70 asteiseen veteen siksi ajaksi kunnes siipisulat ja höyhenet irtoavat helposti tämän jälkeen suolistat linnun . sydämen ja maksan otat talteen ja ehkä kivipiiraankin se on iso kova murikka suolistossa jossa lintu jauhaa ruokansa. siinä ei loppujen lopuksi ole kovin paljon syömistä koska kova kalvo pitää poistaa sekä piiran sisällä on hiekkaa jolla lintu jauhaa jyvänsä siinä se lyhyesti kerrottuna on.

Tulppu

Re: kalkkunan teurastus

Viesti Kirjoittaja Tulppu » 12 Touko 2017, 11:16

Itellä oli tuossa marraskuussa sairas pronssi akka jonka lopetin niin, että otin biolanin säkin ylösalaisin käännettynä ja siitä toinen päänmentävän kokoinen nurkka auki, sujautin akan säkkiin, ja pään ulos. Loppu oli kirveshoitoa pölkyn päällä, kerrasta pää poikki. Säkistä on hyvä pitää kiinni, enkä apua edes tarvinnut. Heitin metsän eläimille, koska en voinut sairasta eläintä (kova yskä jo pitkään) edes koirille antaa. :smt009

Vastaa Viestiin