Onko kellään horniolaisia?

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Kuusama

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja Kuusama » 01 Elo 2010, 14:22

No kyllä sitä varmaan riittää, vietiin 11 litraa :D

suikku

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja suikku » 06 Loka 2010, 17:48

Ja eilen illalla myöhään saimme lisää hornetteja :smt041 ! Tuli neljä kanaa idästä ja hurjan hieno kukko Vihdistä. Aamulla avasin kanojen laatikon ja sieltä singahti. Suoraan taivaalle! Onneksi tarha on katettu! Kukot ovat mitelleet pitkin päivää. Uusi kukko on vuosikas ja meidän teinikukkoa paljon isompi. Onneksi ei suurempia reikiä ole tullut. Nyt iltasella näytti, että oppi oli mennyt perille ja nuori kukko väisti. Toivottavasti rauha säilyy.

Kyllä meidän komea kukko sitten näytti surkealta, kun oli otettu ykköskukon paikka pois. Pyrstökin oli ihan lanassa.

suikku

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja suikku » 09 Joulu 2010, 23:34

Meillä menee edelleen horniolaisten kanssa ihan hyvin. Pientä kinaa päivästä toiseen, mutta ei mitään suurempia. Isokukko (sekarotu?) pitää jöötä, hoitaa tehtäviään ja polkee. Pienempi väistää ja kanaset kanailee. Ilmeisesti kaksi kanaa munii, muut vielä kaskottelee.

Kertokaahan, kauanko maatiaiset elää? Ilmeisesti pitempään kuin tehokanat. Mulla oli joskus niitä ja elivät kolme vuotta.

tiitaa

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja tiitaa » 25 Heinä 2011, 09:39

Oisiko kellään tietoa, mistä voisi vielä näin loppukesästä ostaa horniolaisia kanoja/tipuja?

Hapi

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja Hapi » 11 Huhti 2012, 14:05

Vanha viestiketju mutta huhuilen sitlikin tänne. Eli horniolaisia löytyy, 12 kanaa ja 2 kukkoa. Ihastuttavia ja kilttejä.

magilla

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja magilla » 11 Touko 2012, 22:06

Mullakin on Horniolaisia, tosin ihan pieniä vasta, kuoriutuivat eilen, 7 elossa kahdeksasta :smt055 Nyt haeskelen lisää munia että saisin porukan n. 10-12 päiseksi ja kukon myös eri "linjoista". Kyllä on reippaita ja ihania tipuja. Minkälainen väriskaala tipuissa on normaali? Meillä kun on aika vaaleitakin tipuja joukossa, ja oletin että kaikki olisi mustia tai ruskeita. Aivan ihania ja touhukkaita palleroita, toivottavasti niistä tulee terveitä hornetteja isona :smt045

suikku

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja suikku » 18 Touko 2012, 15:51

Kyllä meidän tiput olivat vaikka minkä värisiä: tummia ja ihan vaaleitakin. Ainoastaan kukko oli sekarotuinen, kanat Horniolaisia.

brahma

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja brahma » 02 Kesä 2012, 15:04

Minulla enää yksi hornettikanamummo ja kukko, alkaa suku hiipua ellen löydä nuorta verta, liikeniskö keltään? Muna, tipu, kana?

vardenji

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja vardenji » 02 Kesä 2012, 22:12

Kaverille juur haudon ostomunista. Saattaa olla että kyselen täältä vielä myöhemmin kesällä uusia hornetin munia, riippuu kuinka hyvin tulee kanatipuja.

hannaran

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja hannaran » 29 Huhti 2013, 13:47

Mikä lie horniolaisilla tämän hetken tilanne? Löytyykö keneltäkään?

suikku

Re: Onko kellään horniolaisia?

Viesti Kirjoittaja suikku » 06 Touko 2013, 10:23

Mulla on vieläkin. Noista edellisistä on parvi vaihtunut (sekulikukon ja koko muun parven vei kettu parivuotta sitten). Nyt on komea paperillinen kukko. Kanoja kymmenkunta. Tipuja koneessa. Edelleen on vähän ongelmia esim. siitä että osalla porukasta on pieniä tupsuja jaloissa. Porukan pitäisi olla suoraan Uudenmaan maaseutuopistolta haettu ja lisääntynyt vain keskenään. Konetiput ovat osittain omista munista ja taas on tupsuja niillä. Osa on säilyttäjältä siitosmunina saatu ja niillä ei kai ole jaloissa mitään ylimääräistä. En oikei tiedä eliminoinko kaikki tupsujalat ja niitä periyttävät yksilöt vai mitä?? Toistaiseksi ovat tuossa pihaa koristamassa. Eihän ne tupsut haittaa muuta kuin säilyttämistä.

Lisäksi lauma alkaa olla vanha. Olen siis pikkuhiljaa uudistamassa porukkaa.

Vastaa Viestiin