Valkohuntu

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

ankkailija

Valkohuntu

Viesti Kirjoittaja ankkailija » 25 Touko 2009, 20:32

Sopiiko valkohuntu silkkikanojen kanssa? Millanen luonne, ja kuinka korkealle voi lentää?

ankkailija

Re: Valkohuntu

Viesti Kirjoittaja ankkailija » 26 Touko 2009, 20:24

Eikö löydy ketään joka tietää? :smt037

Ulla

Re: Valkohuntu

Viesti Kirjoittaja Ulla » 06 Kesä 2009, 22:23

Kyllähän se valkohuntu sopii ja pärjää muitten rotujen kanssa. Valkohunnut ovat kyllä vähän semmosia honkkeleita ja höppänöitä, kun toi tukka haittaa vähän näkyvyyttä :smt005 . Pääsevät hyvin hyppäämään korkeallekin orrelle. Yhtenä iltana yksi rouva oli hukassa, kun menin iltatarkastukselle. Etsin taskulampulla jokapaikasta, ennenkuin älysin katsoa ylöspäin. Ja siellähän se mamma istui katonrajassa kahessa ja puolessa metrissä :smt045

tinttu

Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 21 Syys 2011, 22:54

Soittelin pitkästä aikaa tuttavalleni ja kertoi noita bantameja hakeneensa joltain! Katsoin kuvia ja voi vau miten hassunhauskoja olikin...
Hmm...jos siis on jollakin kyseisetä rodusta tietoa niin jopa vain kiinnostaisi!

tinttu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 22 Syys 2011, 11:48

Ei kellään tietoa vai?? Vai onko ihan joku täällä tuntematon rotu?

anssiu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja anssiu » 22 Syys 2011, 14:33

Sama lintu. Suomessa ei noita ole kuin muutamia kymmeniä. Aika lailla sukupuuttoon kuollut Suomen kamaralla. Itse haaveilin joskus valkohunnusta mutta haaveeksi jäi. Libanonissa olisi yksi iso tarha jossa kasvatetaan valkohuntuja. Lähretääks hakee :-)

tinttu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 22 Syys 2011, 17:19

Ok! No kiva tietää.Mun ei taida tarvita, kun tuttava lupas ens kesänä mullekin jos tipuja tulee :smt002 :smt003
Onpa kyllä peräti hieno otus, tuskin maltan oottaa että livenä näen :smt001

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4236
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 22 Syys 2011, 23:09

No, on se ainakin melkein sama ;) Jossain päin maailmaa eriteltäneen myöskin näin: polish=valkohuntu ja polish bantam=polishin kääpiömuoto.

Tämä on muutenkin jännä rotu, kun Suomessa valkohunnuksi taidetaan kutsua sitä versiota, jolla ei ole partaa ja paduaniksi sitä versiota, jolla on parta. Suomessa siis osa tuumaa, että ne ovat kaksi eri rotua. Jossain päin maailmaa nämä näkyvät olevan saman rodun kaksi eri ilmentymää. Mutta kun meiltä puuttuu rotustandardit, niin kumpiko lie oikeampi tapa :smt005 ?
Tonja, p: 046 666 5106

tinttu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 23 Syys 2011, 07:32

Ok! Mielenkiintoista! Molemmat kyllä näyttävät niin hurmaavilta minusta :smt048 :smt049
Onkos munanettiläisissä immeisiä jolla olisi jompaa kumpaa? Että osais enemmän kertoa luonteesta(kaverilla siis ilmeisimmin se kääpiö)kun ei tää kaverikaan muuta vielä osannut sanoa kuin että hauskoja on!
Oli kyl hakenut ne tästä ohi mennessään eli jostain tuolta porin suunnalta ehkäpä?? Harmi ettei vauvan takia ehtinyt poikkemaan kun niin monta sataa kilsaa matkaa että kiirus(osin sitten nähnyt livenä heidän lisäksi kyseisen linnunkin)
Pitää kai maltaa sinne ensi kesään kun mennään käymään :smt003

Cesam

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja Cesam » 26 Syys 2011, 11:26

Itselläni on kukko ja kaksi kanaa kyseistä rotua, oikein hauskoja kavereita... Kävin eilen yhden tutun luona katsomassa hänen kanojaan, ja siellä huomasin omassa tilassaan joukon valkohunnun näköisiä kanoja, mutta näillä oli tupsujalat! En siinä ehtinyt asiaa kysellä tutulta kun paikalle saapui muita vieraita, mutta onko toista niin samannäköistä rotua tupsujaloilla varustettuna, vai ovatko jonkinlaisia sekoituksia?
Hänellä siis oli kaikki kanarodut omissa osioissaan, joten ei siellä ainakaan ole päässyt minkään kanssa sekoittumaan... Todella hyvän näköisiä olivat :smt003
ihan vain uteliaisuuttani kyselen :)

ninnu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja ninnu » 28 Syys 2011, 09:05

Mulla on molempia, valkohuntuja ns. normaalikokoisia (kääpiöitäkin suomesta löytyy) ja parrallista versiota, Paduania.

Mulla nämä molemmat rodut ovat samassa. Kukot tulee hyvin toimeen keskenään, sopuisaa porukkaa. Munivat jotenkuten, aika sarjamaisesti, kun munivat, munia tulee reippaasti ja sitten kun taukoillaan, niin munia ei tule yhtään. Ei kovinkaan hautomahaluisia, mutta ovat hautoneet, kunhan jättää reippaasti munia pesään. Kesyjä, uteliaita.

Miinuksena se, että jos vapaana kukevat syksyn tuiskuissa ja tuulissa, niin tukat vaativat hoitoa :smt003 Hunnut keräävät herkästi mutaa ja likaa, jotka kovettuvat paakulle ja vääntävät huntua alas tai vinoon. Itse Pesen hunnut, jos on kuraantunut. Yksi kana oli niin sotkenut kampauksensa, että leikkasin tälle sitten ihan "siilitukan". Huntu myös voi kasvaa vinoon, vetää toista silmäluomea ikävästi ylöspäin, ja toinen simä puolestaan jää paksun hunnun alle, eikä näe mitään, tällöinkin olen lyhentänyt saksilla huntua. Eihän se niin hieno sitten ole, mutta näkö kyllä menee esteettisyyden edelle!

Valkohunnun poikaset mulla ollut heikkohenkisiä, munat hedelmöittyy, kuoriutuu ja tiput elelee viikon-muutaman viikon, sitten kuolevat ilman mitään näkyvää syytä. Enkä ole ainoa, jolla samoja kokemuksia...sisäsiittoista sakkia taitaa aikalailla olla. Vian jokunen elänyt aikuiseksi, mutta nämä yksilöt -kop, kop-, olleet oikein terveitä ja terhakoita.

kanamari

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja kanamari » 19 Joulu 2011, 09:54

Miulla on kaksi kukkoa ja kana näitä polish bandameita. Kanoja oli alunperin 2 mutta toinen kuoli luultavasti marekkiin noin 4 kk ikäisenä. Nää on tosi rauhallisia ja vähän höppänöitä. Tulee mainiosti toimeen keskenään, ei tappele. Tukka silmillä tepastelee ja tutkii. Munia tulee kivasti, melkein joka päivä kana pyöräyttää. Alkoi munia n. puolivuotiaana. Mie ainakin tykkään näistä tosi paljon. Kanan nimi on Hupsu-tipu.

tinttu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 19 Joulu 2011, 11:11

Hmmm, Ninnu, mullapas ei oiskaan hirveetä matkaa ostaan sulta joskos myyntiin asti joskus paat :smt002

ninnu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja ninnu » 22 Joulu 2011, 21:58

Parhaillaan 16 kipaletta puuhastelee tässä olkkarissa, koko perheen ilona (=mun ilona, miehen harmina, lapsille ihan sama) terraariossa. Ovat siis ihan junioreita, mutta jos ja kun hengissä pysyvät niin liikenee kyllä myyntiinkin. Mutta vasta keväämmällä, koska aiemmat kokemukset poikasten kestävyydestä niin huonoja, etten halua tuottaa muille murhetta, jos menehtyvät.

Hedelmöittymis% prosentti ollut 100% ja kuoriutumis% 90. Valkohunnut ja Paduanit ovat samassa, suurimmalla osalla poikasista on parta. Joillakin todella tuuhea, joillakin heikompi, mutta kuitenkin selkeä.
Katsotaa nyt mitä noista tulee, ainakaan vielä tämän talven haudonnoissa ei ole yksikään menehtynyt :smt038

tinttu

Re: Onko valkohuntu sama kuin polish bantam??

Viesti Kirjoittaja tinttu » 23 Joulu 2011, 16:58

Jees! Keväämmällä vasta voin aatellakin kun pitää miettiä noita tilojakin vähän uusiksi :smt001

Vastaa Viestiin