Lapsiystävällisin rotu

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Erttu
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 15 Maalis 2017, 16:13

Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja Erttu » 18 Touko 2017, 21:02

Lapset tykkäävät olla ja touhuta kanalassa. Meillä ollu isoja rotuja mutta mikä rotu sopisi sylikanaksi vai kasvaaki kaikista roduista jos käsitellään paljon pienenä?

kochin-fani

Re: Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja kochin-fani » 05 Heinä 2017, 13:20

Riippuu aika paljon kanoista yksilöinä, miten niitä kohtelee ja mihin ne totuttaa. Tietysti rotukohtaisiakin eroja on, jotkut ovat yleensä enemmän arkoja, kun taas toiset tulevat heti uteliaina tutustumaan. "Kesyttäminen" ja etenkin syliin totuttaminen kannattaa tehdä kanan ehdoilla, vaikka se voi joskus viedä aikaa.

Itsellä ei pienikokoisemmista roduista ole käytännön kokemusta, mutta mitä aikoinaan olen lueskellut, niin ainakin kääpiö-kochin, silkkikana tai mille fleur taitavat olla helposti kesyyntyvää sorttia? Viisaammat saa tulla korjaamaan mikäli olenkin väärässä :)

Tirppa
muna
Viestit: 12
Liittynyt: 01 Elo 2017, 15:15
Paikkakunta: Kangasala

Re: Lapsiystävällisin rotu

Viesti Kirjoittaja Tirppa » 20 Elo 2017, 09:20

Samaa mieltä kochi- fanin kanssa. Meillä on ollut esim. Hy line browneja, eivät kovin pitkäikäisiä sekä tyrnävänkannan kanoja ja kukkoja. Melko nopeasti ne kesyyntyvät, ja ihan syliin ottamalla, ja varsinkin herkkupaloja antamalla ovat nuo kesyyntyneet. :smt045

Vastaa Viestiin