Silkkikanoista pari kysymystä

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Krahu

Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja Krahu » 04 Touko 2013, 19:55

Kun meillä on vain tuo yksi 'heräteostos'-silkkikana maatiaisporukassa, niin ei ole mihin verrata mutta olisi kiva tietää...

Että munivatko ne oikeasti NOIN pieniä munia? siis nuo kolme mitä tuo nyt pullauttanut ovat sellaisia juuri ja juuri viiriäisen munaa isompia... kauniitahan ne ovat, mutta miten tuollaiseen ikinä voi minkäänlaista tipua mahtua?
(en kyllä ajatellut tehdä maatiais-silkki tipujakaan, että jos haluaa hautoa niin taitaa joutua hautomaan sitten maatiaisten munia omiensa sijaan...)

Ja eivätkö ne yhtään osaa lentää/kiivetä? Siis en ole nähnyt että tuo olisi mennyt yhtään mihinkään maata korkeammalle, uloskin pitää päästää ovesta kun ei se suostu köpöttämään 'kanaportaita' vinolautaa pitkin ikkunan kautta, se nukkuu havujen alla nurkassa (yksin raukka, pitäisi varmaan hommata sille kaveri), ja kun kaikki muut kanaset kukon johdolla yrittivät tulla tänään meille kylään (tulivat talon +-7 etuporrasta ylös ja olivat jo tulossa eteiseen kun usutin takasin pihalle), ainoa vaan tämä silkki jäi yksinään ihmettelemään portaiden alapäähän.

Kun pihalla oli lautakasa, muut kyllä kävelivät siitä ihan tuosta noin vaan yli, mutta tämä silkki kiersi mielummin pinon ja köpötteli tasamaata ympäri.
Onko tämä ihan normaalia vai onko tämä neiti vaan vähän omalaatuinen?

Joka lailla aivan hurmaava kana joka tapauksessa, aivan mahtava :smt004

tipitiia

Re: Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja tipitiia » 04 Touko 2013, 22:19

Mun silkit munii suunnilleen yhtä isoja munia kuin alhot. Että on ne vähän suurempia kuin viiriäisellä. Lentääkin mun silkit osaa noin metriä korkealle, mutta mieluummin ne kyllä menee maata myöten. Sympaattisia olentoja.

kaakatin

Re: Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja kaakatin » 05 Touko 2013, 22:42

Kyllä ne munat siitä pikkuhiljaa suurenee, ekat munat ovat aina pienempiä.
Silkit ovat sellaisia tasamaan töpsyttelijöitä, ovat huonoja lentäjiä, mutta kyllä ne ainakin metrin korkeudelle lentää. Ei meilläkään silkit nuku orrella, erilaisten tasojen päällä kylläkin, mutta monet nuoremmat varsinkin nukkuvat ihan maassa, mielellään jossain nurkassa kasassa. Kanatikkaita kyllä osaavat käyttää.
Hanki vaan kaveri silkille :smt003

kotkotko

Re: Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja kotkotko » 10 Touko 2013, 18:57

Meillä on kaksi silkkiä. Valkoinen pyrähtää vaivatta orrelle ja nukkuu ylimmällä. Ruskea nukkuu maassa tai matalahkon tason päällä. Munat hieman pienempiä kuin maatiaisella.

MaLin

Re: Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja MaLin » 20 Touko 2013, 20:55

Mun silkit on tykänneet seinää vasten nojallaan olevista tikapuista, aremmatkin kiipijät hyppelee tikkaalta toiselle ja ihan ylös asti- siis nimenomaan yksilöt jotka eivät nouse orrelle.

kanapaavo

Re: Silkkikanoista pari kysymystä

Viesti Kirjoittaja kanapaavo » 30 Touko 2013, 22:01

minkä värisä silkki kanoja on kun ite on nähnyt vain ruskeita ja valkoisia

Vastaa Viestiin