Brahmojen terveydestä

keskustelua roduista ja risteytyksistä

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
mokomaki

Brahmojen terveydestä

Viesti Kirjoittaja mokomaki » 25 Helmi 2012, 14:28

Mie viime kesällä hommasin brahman siitos munia, koko ajan mie olen ollu pikkusen niinku huuli pyöreenä nuitten kans :smt017 ensinnäki ensin ihmettelin(itellä ennestään alhoja ja plymouthrockeja) kun nuo eivät ihan alussakaan pelänny yhtään mitään, tai ees varonnu. Kummastelin että onko nuilla ruuveja löysällä vai onko ne jotenki sairaita vai onks ne vain niin rentoja tapauksia :smt030 ne oli siis aivan niikö NIIN rauhallisia ja flegmaattisia että mietin että onko ne sairaita tai jotain... Nyt kuitenki olen miettiny kun ne tuntuu vieläkin niinkö luisemmilta kun ottaa syliin, vaikka meillä on tosisti nuita muitakin rotuja ja ne on ihan miltei pullukoita ettei luut tosisti törötä :-" On ne nyt jo sen reilun 6kk vanhoja, mutta voiko tuo johtua iästä?eikös nuo ole hitaammin kasvavia...? että nuo isot ensin kasvaa kokoa ja sitte vasta läskiä :smt017 Pitäs jonku brahma tuntian kävästä täällä meillä... :smt016 maatiaisia kun ei aivan tuosta vain niinkö syliinkään oteta, mutta nämä brahmat ei yritäkkään pistää hanttiin, toisaalta kiva JOS näitten kuuluuki olla tämmösiä...Mietin että miten käy kesällä jos ovat näin tämmösiä että eivät mitään varo, mutta näytti se tuo kukkopoju närhenmunat meijjän koirulille kun yritti tunkea nokan tuonne kanalaan :smt023

rilla

Re: Brahmojen terveydestä

Viesti Kirjoittaja rilla » 28 Helmi 2012, 21:22

No onhan brahmat rauhallisia! Mutta poikasia kyllä puolustetaan tarvittaessa. Kyllä ne voi syliin kaapata ihan ohimennessään.
Aika luisevia ne on kasvavina. :smt023

mokomaki

Re: Brahmojen terveydestä

Viesti Kirjoittaja mokomaki » 29 Helmi 2012, 07:52

No hössötänköhän mie turhaan... :-" Ja mie mietin että onko nuo sairaita vai oikeesti nuin lepposia :oops:

emilia

Re: Brahmojen terveydestä

Viesti Kirjoittaja emilia » 29 Helmi 2012, 11:56

:smt006 ihanampia ja rauhallisempia kanoja saa etsiä, kyllä brahmat vievät voiton. :smt041 Ainoa haittapuoli on niiden hidas kasvu, alkavat munimaan todella myöhään, toisin kun alholaiset. mutta kyllä alholaisia saa roikottaa sylissä ja ovat kyllä yhtä rauhallisia, ja alkavat munimaan todella aikaisin. Alhoissa on se "haitta"puoli, että huolehtivat poikasista todella kauan. Nyt kun alkavat hautomaan niin syksyllä ne hylkää poikaset.

mokomaki

Re: Brahmojen terveydestä

Viesti Kirjoittaja mokomaki » 29 Helmi 2012, 12:31

No meillä kyllä nuo alhot ja brahmat on aivan erilaisia! Kyllä alhotki tulee kädestä syömään ja muuta mutta ei ne kiinni anna tuosta vain ottaa...(tai mulla on 6 alhoa nyt talvihoiosa) 2 plymouthrock-alho sekotusta on omia mutta niilläki luonne vastaa aika paljon alhoa, munimaanki alkoivat tosi aikasin.
Kun tuo brahma kana on nyt sen 6 ja puol kk vanha niin varmaan alkaa kohta munimaanki? Ite oon aina päätelly että kun kukko alkaa polkemaan nuorikkoa niin vähän sen jälkeen alkaa munia :smt001 Tosin en kyllä ole nähny että vielä polkisivat sitä, mutta kiinnostuneempia ovat siitä ja yrittävät kyllä liehitellä :-"
Nuo brahmat ei vissiin aina käytä orsia? Mie en ole kertaakhan nähny orrela nuita, koppien katoilla aina ovat...
Tuo isoin brahma kukko on kyllä ilmeisen iso egonen, ku sattuu nyt jo nuorena olehman kanalan isoin kukko...Varmaan meijjän pieni elvis sitte ens kesänä yritetään antaa jollekkin kun on riepu auttamatta pieni ja kukkoilla kuiten pitää niin huonostihan siinä käy...Tuo brahma kukko nimenomaan kyllä muut kukot pittää pois tieltä, komeehan se kyllä on ja toistaiseksi vielä ainaki kiltti. Kävi muuten pikkasen jo auringon paisteessa jalottelemassakin, muut ei vielä uskaltanu.
Tuleeko brahmalla isompia munia entä alholla? Taian kyllä pistää sitte ku saan ni kokheeksi brahma-rokki sekotus munia koneeseen :smt047 Hieman jännittää tuon rokki kukon kans kun viimekesäinen oli niin vihainen, mutta jos semmoset vinkeet tuolla niin :smt027 On kyllä eri sukua että toivotaan parasta :smt045 Tuo brahma kukko tulee välistä niin lähelle seisomaan että mie mietin että mitä se meinaa, mutta totta sillä on likinäkö tai jottain vai muistaako se vielä kuin mie tipuna niitäki lellin :smt044

Vastaa Viestiin