:(

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori » 18 Joulu 2005, 19:58

Munituskanoloitten "jämillä" on valitettavasti usein elipäivät vähissä. Ovat tehomuninnan seurauksena munineet itesensä melkein hengiltä.. aina eivät toivu vaikka kuinka monipuoisesti syottäisi. Toinen juttu, joka vie noin 1-2 vuotiaita kanoja on Marekin virus, joka tarttuu poikaseen, kun se on muutaman vuorokauden ikänen ... tauti ilmenee monella eri tapaa..esim kasvaimina tai voimattomuutena( sydänvaivat) tai sitten ne vain halvaantuvat. Virus on valitettavasti usein pesiytynyt tiettyihin sukulinjoihin.. ja jos maatiaisen poikaset ovat emojensa hautomia. niin se voi tarttua silloin ihan pienenä.. siis emo ehtii tartuttaa jälkeläisensä ennenkuin menehtyy itse..ai kun oli synkkää..

TiPu

Viesti Kirjoittaja TiPu » 29 Huhti 2006, 21:42

Häkkikanoja oli alussa 5, kolme ruskeaa ja 2 valkoista. Ruskeat kuolivat aika pian, mutta valkoiset ovat pirteitä ja vauhdikkaita yhä. Näissä häkkikanoissa on näemmä eroja? Ruskeat olivat kesympiä kuin valkoiset, ja näköjään myös heikompia. Tuo tämän viestin kana kuoli ilmeisesti vanhuuteen, muita kanoja ei ole kuollut ton jälkeen. Onneksi. :roll:

TiPu

Viesti Kirjoittaja TiPu » 10 Heinä 2006, 17:03

Ja nyt on toinen valkoisista häkkikanoista heikkona. Onhan sillä jo ikääkin n. 3 vuotta, minusta ihan siedettävä ikä häkkikanalle :roll:

Oireet ovat samat kuin entisilläkin häkkikanoilla, heltta "menee kasaan", lintu jököttää paikoillaan, ei lähde kovasti karkuun kun tulen lähelle, ei syö, ei juo...

Nyt vaan ootetaan millon sen aika jättää :cry:

TiPu

Viesti Kirjoittaja TiPu » 10 Heinä 2006, 20:33

:cry: Vielä on tämä valkoinen häkkikana elossa, laitoin sen kanalan ulkopuolelle, saa ainakin kuolla rauhassa. :cry:

MUTTA.

Menin kanalaan ruokkimaan hautovat kanat, ja keskimmäisessä pesässä hautonut kana oli kuollut pesään :cry: Sen iästä ei ole tietoa, mutta varmasti tosi vanha, ei enää muninutkaan...

Olenko tosihuono kanojen omistaja :oops: :(

Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari » 10 Heinä 2006, 23:20

Voi TiPu kun huonoa tuuria sulla! :cry:
On ikävää, että pitää osua huonoja kokemuksia yhdelle kananomistajalle liian usein... Siinä voi mennä ilo eläinten omistamisesta kyllä hetkeksi.

Toivottavasti valkoinen kanasi pääsee pian vihreämmille laitumille ja loput voisivat hyvin. Kovasti tsemppiä ja halauksia!
Niin, ja muista, että niiden elämä on ollut OIKEIN HYVÄÄ LUONASI!

TiPu

Viesti Kirjoittaja TiPu » 11 Heinä 2006, 14:50

Tänään sitten hautasin tuon valkoisen kanan :cry:

Tuli jo mieleen että jos lopettaisin tän harrastuksen...

Kanoja 7, kukkoja 3... Ihme kyllä, kukot eivät ole tapelleet yhtään, vaan ihan sovussa elelevät.

Jos niitä kanoja kuitenkin hankkisi lisää :roll:

Ja jos kanoja hankin lisää, niin hankin takuulla nuorempia kanoja.

Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi » 11 Heinä 2006, 18:21

Tosi kurja juttu, TiPu :cry:. Mä en pysy uskomaan, että vika olisi sinun kananpitotaidoissasi. Lemmikiksi vanha munituskana on varmaan huonoin vaihtoehto, niistä kun satavarmasti jättää henki ennenaikojaan. Entä jos joskus hankkisit jotain tunnetusti pitkäikäistä rotua tipuina? Mutta onhan se aina kanojen kanssa niin, että siihen äkilliseen kuolemaan joutuu varautumaan. :(

Hakalan emäntä

Viesti Kirjoittaja Hakalan emäntä » 11 Heinä 2006, 22:49

Voi harmi, älä lannistu! Hanki jostain uusia kanasia, mutta älä siis enää munituskanoja.

tiina

Viesti Kirjoittaja tiina » 12 Heinä 2006, 17:42

Voi surku! Olen jostain lukenut, että häkkikanalan kanat voivat kuolla stressiinkin, kun muuttavat toiseen paikkaan. Oisko niillä myös huonompi vastustuskyky?
Älä suotta syytä itseäsi, parhaasi olet varmasti tehnyt.
Minä taas mielummin lopetan kanan kotona, sen ei tarvitse kokea pelottavaa automatkaa ja vierasta paikkaa missä on kirkkaat valot. Oksasaksilla kaula menee helposti ja nopeasti katki, Kana ei taatusti kärsi. Kuolema on nopea. Lopetus on inhottavaa, minäkin viimeksi silittelin kanaani, kuiskuttelin sille ja itkeä piuhautin, ennen ja jälkeen.
Minun mielestäni ei kannata jäädä odottamaan, että kana kuolee itsekseen, on turhaa pitkittää kärsimystä.

Volmari

Viesti Kirjoittaja Volmari » 12 Heinä 2006, 21:41

tiina: hatunnosto, jos itkun keskelläkin pystyt kanasi lopettamaan. Musta ei kai olisi siihen hommaan ku äärimmäisessä hätätapauksessa.
Miehet hoitaa sen kirveellä...

Mutta TiPulle silti lohdutuksen sananen vielä. Ei se mitään kärsimyksen pitkittämistä ole, että kanasi kuolee luonnollisesti hissukseen, olethan sentään vasta 13, joten kenenkään ei pitäisi olettaa sinun ikäisesi muuta tekevänkään!
Kanalla on ollut hyvä olla luonasi ja se on myös hyvä, että siirsit sen rauhassa kuolemaan.

Vastaa Viestiin