Kukon harja muuttuu violetiksi

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Mykki
muna
Viestit: 23
Liittynyt: 30 Heinä 2017, 19:39

Kukon harja muuttuu violetiksi

Viesti Kirjoittaja Mykki » 20 Tammi 2018, 21:08

Kukon harjan kärjet ovat muuttuneet violetiksi. Luin että se voi johtua nestehukasta. Voiko se johtua siitä, että kanalasta löytyi kanapunkkeja? Kanoilla on ruven näköistä harjoissa, oletan johtuvan punkkien puremista. Olenko ihan hakoteillä?
4 orpingtonia ja 3 kisua

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4153
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kukon harja muuttuu violetiksi

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 21 Tammi 2018, 17:26

Paljonko kanalan lämpötila on? Käyvätkö kotkot talvella ulkona? Paleltumat voisivat olla yksi syy kukon harjan violettiin väriin. Entäs hengittääkö ja käyttäytyykö kukko normaalisti? Violetti/sininen väri voisi kertoa myös sydän/keuhko-ongelmista. Onko kanojen ruvet tummia vai vaaleita? Tummat voisi olla tosiaan rupia, jotka voivat aiheutua myös kukon/toisen kanan nokkaisusta, mutta miksei myös punkkien puremista, kun kerran punkkeja olet löytänyt. Vaaleat ruvet voisivat olla kalkkijalkapunkin tekosia eli syynääpäs koivetkin, että näkyykö mitään normista poikkeavaa. Nyt kuitenkin on tärkeätä käydä kanapunkkien kimppuun!
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi

Mykki
muna
Viestit: 23
Liittynyt: 30 Heinä 2017, 19:39

Re: Kukon harja muuttuu violetiksi

Viesti Kirjoittaja Mykki » 21 Tammi 2018, 18:03

Kanalan siivosimme eilen. Pesimme orret, seinät ja katto- ja seinälistat ja heitimme ulos pakkaseen moneksi tunniksi. Tänään teimme saman uudelleen. Saimme monta punkkia nirhattua ja tilasimme petopunkkeja. Tänään oli kukon harja jo punainen. Kukko on ollut oma itsensä koko ajan ja kaikki ovat sisällä olleet koko talven. Sisällä on noin 12 astetta lämmintä. Kanojen rupi on tummaa. Kuin kuivunutta verta. Jaloissa ei näy mitään poikkeavaa. Kanojen veteen lisäsimme murskatun valkosipulin kynnen jos se vähän auttaisi.
4 orpingtonia ja 3 kisua

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1559
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon harja muuttuu violetiksi

Viesti Kirjoittaja Maattari » 22 Tammi 2018, 08:22

Laske kanalan lämpötila reilusti alle 10 asteen, kanapunkki ei lisäänny matalassa lämpötilassa, säilyy toki hengissä mutta lämpötilan lasku antaa aikaa miettiä miten päästä niistä eroon. Petopunkit tarvitsevat noin 15 astetta pysyäkseen hengissä eivätkä auta punkki-invaasiossa mutta toimivat ennaltaehkäisyssä.
Maranseja, cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Vastaa Viestiin