Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
minkuliini

Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja minkuliini » 07 Syys 2014, 08:27

Hei! Nyt tarttis tarkan lääke nimen, vahvuuden ja annostus ohjeen jollekkin kanoille soveltuvalle kipulääkkeelle! Rakas silkkikanani ilmeisesti putosi korkealta orrelta ja nyt ontuu toista jalkaa. Tunnustelin jalan, mutta en vielä ainakaan löytänyt turvotusta tai ruhjetta. Aristaa hiukan sitä ketaraa. On kuitenkin suht pirteä, syö ja kylpee. Kävely on vaan vaivalloista ja voin kuvitella että sitä sattuu! Täällä kunnanell on ihan "pihalla" eikä tiedä kanoista mitään. Minun täytyy itse tietää tarkalleen mitä lääkettä ja millä annostuksella haluan, että voin saada apteekkiin puhelin reseptin! Auttekkee immeiset! Onko lääke Metacam, vai mikä se oli.... Ja vahvuus ja annostus

Ninnuneito

Re: Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja Ninnuneito » 07 Syys 2014, 09:11

En osaa kyllä vastata lääkkeestä tai sen annostuksesta sinulle. Sen voin kertoa, että meillä orpington tuli myös orrelta alas korkealta ja kovaa. Ontui turvonnutta jalkaansa viikon verran ja pikkuhiljaa se parani. Ei saanut mitään kipulääkettä. Söi ja joi hyvin, joten kipu lienee ollut ihan kestettävää laatua.

pingu

Re: Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja pingu » 07 Syys 2014, 13:31

Tuolla näytti olevan juttua http://www.munanetti.net/viewtopic.php? ... &start=300 kun kelaat hiukan alaspäin

minkuliini

Re: Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja minkuliini » 12 Syys 2014, 09:11

Nyt on kana paran kinttu ollut kipeänä jo viikon päivät, eikä näytä paranevan itsestään. Edelleen tyyppi on virkeä ja syö. Ontuu jalkaansa ja selkeästi on kipeä. Aristaa pikkasen kun tunnustelen sitä. Soitin nyt kunnan ell ja sain kanalle Metacamit. Tämä on kissojen versio siitä. Annostukseksi pähkäiltiin yhdessä 0,5mg / kanakiloa kohti. Eli meidän Paula painaa huimat 1-1,5kg! Hän on minikokoinen silkkikana. Ajattelin että tuo 1mg riittäs päivittäin. Kuuria jatketaan max 7pvä. Toivottavasti Paulan olo ja elo paranee!!! Täytyyhän siellä olla jonkin sortin venähdys/tulehdus kun noin kauan kipuilee. Ja tosiaan turvotusta tai murtumia en ole kintussa havainnut?
Kuulostaako tuo Metacamin annostus oikealle? Ell oli taas pihalla kuin lumiukko ;)

hanna

Re: Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja hanna » 21 Syys 2014, 08:45

Meidän Klaara sai aikanaan Metacamia injektiona 0,4 mg, painoa oli 1.6 kg. Metacamin vaikuttava aine meloksikaami on myös ihmisillä käytettävä tulehduskipulääke, Mobic. Hätätapauksessa voinee antaa suun kautta myös kanalle, jos sattuu ko lääkettä kaapista löytymään, pieneksi muruksi tai jauhoksi on kyllä pilleri laitettava, jotta saa oikean annoksen, Mobicin vahvuus kun on 7,5 tai 15 mg.
Minäkään en ontumista lääkitsisi kuitenkaan, hyvin ovat parantuneet itsekin.

Erttu
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 15 Maalis 2017, 16:13

Re: Kipulääke annostus kanalle!? APUA!!!

Viesti Kirjoittaja Erttu » 16 Elo 2017, 16:15

Mikä on metacamin varoaika munien suhteen?

Vastaa Viestiin