munitus ongelmia

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

meto66

Viesti Kirjoittaja meto66 » 05 Elo 2007, 22:22

Oikein hyvin puolustaa paikkaansa pari rakasta maatiaista tai brahmaa tai muuta mukavaa ja kaunista. Muutama nuori kana laumaan vuosittain ja joku vanha vaivainen poistoon silloin tällöin.

Mutta rupeappa elättämään toistakymmentä Isa Brownia, jotka on jo hommansa hoitaneet. Joku munii yli-ison munan silloin tällöin ja syö rehua ja jyvää kun paremminkin muniva.

Joillekkin ne muutamat on lemmikkejä, joillekkin tuotantoeläimiä, minulle ei kumpiakaan, vaan kotieläimiä. Kaikki viimesyksyn kanat on syöty, ja hyvää oli!! Kukaan lapsistakaan ei vastustellut. Vanhin poika oli sitä mieltä, että helmikanakastike on parasta ruokaa, mitä koskaan on syönyt.

maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori » 05 Elo 2007, 23:12

Mä oon meton kanssa pikkaisen samalla linjalla.. tai oikeesti vielä enemmän... tuotantoeläimiä meillä ei oo, siis kun me syödään itte kaikki ylimääräinen..ei siis saada mitään tuloo tästä menoerästä... mutta kukkopoika, joka koko kesän kasvaa ja viipottaa tuolla ja syö mitä tahansa mää sille keksin, saa mun puolesta päätyä pataa, jos ei oo mikään super hyper erikoinen..Pekkoa ei syödä.. kun siitä aika jättää..iski vääntää sille kirsun ja mää omin käsin kaivan sille haudan, laitan vielä merkit ja istutukset...ja varmaan muutaman viikon itkee tillitän, jotkut elikot vaan on sellaisia.. :smt009 .. kastraattipukkien tekemiseenkin meillä on vain yks motiivi.. ei mee lihat piloille .. ja se pelkästään jo kustantaa 60€ / pää.. puhumattakaan siitä, että niitä pitää pari vuotta kasvattaa, että tulee kunnon paistit.(onneks ei olla vuohifoorumilla, taas tulis lunta tupaan) vaan jääpähän kaikki muu liha kauas jälkeen...poro ja lammaskin...ja savustettuna on sellaista, että en oo moista kurmeeta koskaan maistanut!

meto66

Viesti Kirjoittaja meto66 » 16 Elo 2007, 11:58

Laitan tähän samaan topiciin, vaikka lähtikin jo rönsyilemään, mutta jos palattaisi lähtötilanteeseen.

Meillä on muutamana päivänä joku Isa Brownwista muninut kammottavan ryppyisen munan. Mitä sanoisitte muut, onko munajohtimen tulehdus?

Olikohan se viime- tai toissavuonna, kun yksi kana teki ryppyisiä munia. Silloin yhden teuraan sisältä löysin kauheat möykyt kovettunutta muna-ainesta munajohtimesta. Jälkeen ajattelin olisiko ollut ryppyiset munat tältä kanalta.

Tuolla aiempana tässä topicissa kerron rinkelistä tai tipun- tai oravanraadosta joka löytyi munituspesästä.

Mahtaisiko nyt olla niin, että jollain kanalla on niitä lisää, ja nämä ryppyiset saisivat muotonsa yrittäessään ohittaa niitä möykkyjä?
Kenellä on kokemusta?

Kuva
Shot with C765UZ at 2007-08-16

Ryyniralli

Viesti Kirjoittaja Ryyniralli » 16 Elo 2007, 18:12

:smt119 Jos tuollainen kuva lyötäisiin nenän alle ja kysyttäs, jotta mitä kuvassa on, niin veikkaisin, että edellisenä päivänä keitetyt perunat! Onko nuissa kuitenkin ihan kova kuori päällä?

maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori » 16 Elo 2007, 20:43

On meto66 kokemusta.. se kana alkaa olla tiensä päässä, jos ei oo ihan nuari.. valitan.. ne jalosteet ei muni kuin korkeintaan kaksi kautta kunnolla ja kun kolmannella alkaa tulla tollasta on aika kanakeitolle..jos on ekan munintakauden elikko, sulla on siellä ongelma...en tiiä varmasti, kun oon vaan tälläinen arvailija.. päteeko elikoihin sama juttu kun immeisiin ..siis että munasolut muodostuu jo sikiökaudella ja niitä on vain tietty määrä ja kun mittari raksuttaa, on se sitten finish finland.. ihmisillä on sillain evoluution myötä muuttunut toi tilanne että myös sellaisilla ei hedelmällisillä on ollut vissi merkitys kolmannen sukupolven eloonjäämisessä.. mummukat ja isomummukat ovat olleet tosi tärkeitä.. ja en tarkoita nyt IHAN lähihistoriaa.. vaan sitä ... alkukantaista elämää.. näitten pitkäikäisten ja elinvoimaisten matriarkkojen sukulinja on säilynyt panostuksessa jälkeläisten jälkeläisten jälkeläisiin :smt002 .. Oottekos lukeneet norsuista.. mää oon...huvikseni.

meto66

Viesti Kirjoittaja meto66 » 16 Elo 2007, 21:49

Nyt meni muoriska taas osa yli hilseen. En ymmärrä filosofiaa ja runoutta... :smt107

Kyllä ne 8 kuukautta munii laatumunia. Sitten munakoko suurenee ja pinta vaalenee ja alkaa tulla pitkää ja pätkää ja ryppyistä ja ohutkuorista ym. Toki puolet on vieläkin ihan kauniita, mutta määrällisesti päivän munasaalis on pudonnut puoleen.

Vuosi ja 3 kk on näillä kanoilla ikää. Pitää ruveta seuraamaan, mikä näistä Browneista näitä tööttää.

Ihan niissä on kova kuori päällä, mutta keitettäessä alkaa noista vekeistä vuotaa sisus keitinveteen. Sisusta on ihan siisti ja normaalin näköinen.

Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi » 17 Elo 2007, 02:19

Googlasin, joku sanoo ruttumunien johtuvan kalkinpuutteesta. Ilmiö kuulemma yleistyy kanan vanhetessa.

maunu_muori

Viesti Kirjoittaja maunu_muori » 18 Elo 2007, 22:50

Laitoin tonne nahkamuniin pari linkkiä.. sieltä löytyy jotain vaihtoehtoja

Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi » 05 Heinä 2008, 09:19

Jospa mä laitan tähän topikkiin tätä ihmettelyä. Eräs kananen, isompien rotujen risteytys, löytyi eräänä aamuna kanalan lattialta lojumasta, huohotti nokka auki, siivet maassa ja pykersi jotain peräpäästään. Ongelma sitten tulkittiin liian suureksi munaksi ja lintuun ruvettiin lykkäämään öljyä peräpäästä sisään. Kana rojautti parit jättipaskat ja piristyi vaivoistaan muutamassa tunnissa. Pari päivää myöhemmin kana muni oikein nätin, normaalikokoisen munan.

Mikä tolla mokomalla mahtoi olla, kauhea ummetus vai? On kyllä huvittanut ajatus siitä, että jos kanalla vaikka olikin vain äkillinen väsymys- tai kuumuuskohtaus, ja me vaan ruvettiin kolmeen naiseen rasvaamaan sen takapuolta. :smt005

Mimmi

Viesti Kirjoittaja Mimmi » 05 Heinä 2008, 09:37

Pootsi kirjoitti:On kyllä huvittanut ajatus siitä, että jos kanalla vaikka olikin vain äkillinen väsymys- tai kuumuuskohtaus, ja me vaan ruvettiin kolmeen naiseen rasvaamaan sen takapuolta. :smt005
:smt005 :smt005 :smt005

Kyllähän nuo kanaset auringossa melko kuolleen näköisenä välillä makailevat.. Ihan sydän pompahtaa välillä, kun katsoo, että siellähän on puolet porukasta raatoina.. Vaan ei, aurinko on kuuma ja kesästä pitää nauttia! :smt003

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4240
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 05 Heinä 2008, 23:30

Voi hyvänen aika sentään :smt043 On siinä kanalla ollut ihmettelemistä kerrakseen, kun kolme naista rasvaa pyllyä! Onpahan kakka ainakin kulkenut liukkaasti :laughing6:

Kuikittekos kuinka syvälle "pyllynsilmään"? Yhden jättimunan kokemuksella sanon, että se muna näkyy kyllä ja jostain syystä kalkkikuori kerkiää semmoiseen jättimunaan jo kovettuakin ennen ulostuloa. Normaalistihan muna tulee ulos pehmeähkönä ja kovettuu sitten hetkessä (ilman vaikutuksestako vai miten lie?). Meidän Hulta oli aikalailla pingviinimäisesti pystyasennossa, kun yritti jättimunaa pakertaa...
Tonja, p: 046 666 5106

Pootsi

Viesti Kirjoittaja Pootsi » 06 Heinä 2008, 09:39

Ei me isommin kurkittu, tunnusteltiin vaan päälipuolelta eikä tunnettu minkäänlaista munaa. Siitä sitten pääteltiin, että se on varmaan jossain ylempänä jumissa, eli pitää laittaa ruiskulla kanaan kahta kauheampi annos öljyä. :smt080
Että sitä tunteekin itsensä tyhmäksi tätä nyt kertoessa, silloin kanaa tropatessa tunsi toimineensa ihan loogisesti... Noh, hoidosta huolimatta potilas tervehtyi täysin. :smt005

Matti

Viesti Kirjoittaja Matti » 06 Heinä 2008, 22:01

Pootsi kirjoitti:hoidosta huolimatta potilas tervehtyi täysin. :smt005
:smt005 :smt005

Vastaa Viestiin