Vanhan kanan munintakivut

kun kana sairastaa...

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vanhan kanan munintakivut

ViestiKirjoittaja Aleksandra » Ke 13.06.2018 11:13

Pessimistisesti totean heti alkuun, että tähän ei varmaan kukaan keksi mitään apukeinoa, mutta avaudun silti vanhan Esmeraldan ongelmasta. Esme on ainakin 9-vuotias ja viime vuonna se ei enää muninut ollenkaan. Nyt yllättäen tänä keväänä sillä on muninta käynnistynyt jälleen. Se on tehnyt tänä keväänä/kesänä noin kymmenen pienikokoista munaa - ja aina hirveän huudon kanssa. Sitä ihan selvästi sattuu! :smt022 Se on koko ikänsä ollut aika äänekäs kaakattaja kun muna on ollut tulossa, mutta tämä on jotain ihan muuta. Varmaan kyse on siitä, että sen munintaröörit ovat jo parhaat päivänsä nähneet ja yli vuoden munimattomuuden jälkeen paikat ovat ahtautuneet. Muita oireita ei ole, joten en usko, että kyseessä on tulehdus.

Tänään taas kuuntelin kun se valitti ja huusi, ennen ja jälkeen munan tulon. Enkä osannut sitä mitenkään auttaa. :smt009 Muuten vanha rouva on hyvinvoiva, aktiivinen ja erittäin topakka, hieno kana. Mutta aina kun se huuto alkaa, tulee mieleen, että pitäisikö se päästää päiviltään kärsimästä. Mutta kivun hetket ovat lyhyet verrattuna muuhun mukavaan eloon. Ja jokainen muna minkä se munii voi hyvin olla viimeinen ja ongelma sitä myötä poistuisi. Mitä ihmettä teen vai teenkö mitään? Ajattelin jo antaa sille kipulääkettä, mutta ajoitus olisi ihan mahdoton saada kohdalleen, kun ei koskaan tiedä koska seuraava muna taas tulee. Toivon niin kovasti, että muninta loppuisi kokonaan ja Esme saisi rauhassa jatkaa eläkepäiviään.
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
plymouth rock
 
Viestit: 675
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Vanhan kanan munintakivut

ViestiKirjoittaja Böödi » Ke 13.06.2018 14:00

Auttaisko parafiiniöljy... kerran annoin kalkkutipulle, jolla oli joku tukos kuvussa (ruutalla muutaman millin nokkaan pari päivää)
Se tulee läpi eikä imeydy kuten muut öljyt, ja sottaa kyl takapään, mut silloinen tapaus sai helpotuksen siitä.
Voitelis kanavat :smt002
Alhoja (säilyttäjä), Bohuslan-Dals Svarthöna, silkki, valkohuntu, araucana, orpington ja paduan.
Avatar
Böödi
nuorikko
 
Viestit: 50
Liittynyt: La 25.10.2008 11:09
Paikkakunta: Kymenlääni

Re: Vanhan kanan munintakivut

ViestiKirjoittaja Aleksandra » Ke 13.06.2018 15:00

Kiitos Böödi, tosi hyvä vinkki! Ilman muuta kokeilen parafiiniöljyä; voisi tosiaan helpottaa Esmeralda-paran oloa. Olenpa iloinen, että tulin kirjoittaneeksi tästä, vaikka nyt nolostelenkin, etten itse tajunnut tuota konstia. :?
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
plymouth rock
 
Viestit: 675
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti


Paluu kanojen sairaudet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 4 vierailijaa