Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Keke
muna
Viestit: 7
Liittynyt: 05 Syys 2016, 13:20

Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja Keke » 23 Elo 2018, 13:17

Kysyn nyt teiltä viisaammilta neuvoa..meillä on siis yksi (maailman sympaattisin) Hollannin valkohuntukana maatiaiskanaparvessa. Aiemmin valkohuntu oli kahdestaan silkkikanan kanssa mutta jäätyään yksin yhdistin sen muiden kanojen sekaan(jonne se vaikutti hinkuvan). Aluksi kaikki menikin hyvin ja kana vaikutti tyytyväiseltä kun pääsi "oikeiden kanojen" kanssa samalle orrelle, yleensä kukon viereen. Siellä orrella se edelleenkin kukon kyljessä yöt viettää mutta kaljuna :smt022 ! Siis tuo kukko ryökäle polkee tätä pientä sievää hunnukasta niin pontevasti, että pää on kalju ja jos selän höyheniä levittää löytyy myös niskasta kaljua kohtaa. Pään alueen iho on muuten ihan terveen näköinen eli varsinaista nokkimista ei tapahdu mutta muuten kana on aika surkea näky harvojen hiushapsiensa kanssa.. eli..mikä ratkaisuksi?! Polkemisen jälkeen kana näyttää aina niin järkyttyneeltä ja alistetulta, että tekisi mieli ottaa yhteys raiskaustukikeskukseen ja toisaalta tulee kauhea taivo kukkoa kohtaan.. mutta minkäs kukko luonnolleen voi..

- kärsiikö kana? Olisiko se onnellisempi yksin? En keksi tähän vastausta..jotenkin itsestä tuntuisi pahalta eristää se laumasta..pitäisikö sille löytää uusi koti..tätä en raaskisi enkä tappaakkaan haluaisi..
- voisiko sulkiin/päänahkaan sivellä jotain pahanhajuista/makuista mömmöä..teepuuöljyä laannuttamaan kukon intoa? Olisiko siitä kanan terveydelle haittaa?
- onko teillä vastaavaa? Mistä tietää onko kana onnellinen? Muista kanoista ei ole kaveriksi tälle raukalle myöskään..en ole nähnyt muiden kanojen kiusaavan mutta eivät ne tämän kanssa kyllä kuljekkaan...pitäisikö ottaa toinen valkohuntu tälle kaveriksi?

Maattari
jussila
Viestit: 1619
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja Maattari » 23 Elo 2018, 16:06

Kukon lempikana on joskus aika surkea näky vaikka ihan onnellista elämää elääkin. En usko että kana kärsii. Jos polkemisesta tulee haavoja/iho menee rikki kannattaa kana ottaa erilleen muutaman kaverin kanssa parantumaan.
Kukolla ilmeisesti muitakin kanoja haaremissaan?
Kana on parvilintu eikä ole onnellinen yksin. Parveen kuuluu vähintään 3-4 lintua, oikeastaan 3 kanaa ja kukko.
Jos tilanne sinusta tuntuu pahalta voit harkita vaikka huntuparven pitämistä, pari-kolme kanaa ja heille samanrotuinen kukko jos tilat riittää. Ilman kukkoakin pärjäävät joskin minun mielestä kanoille kuuluu kukko.
Sekulikanoja, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Avatar
Aleksandra
viiriäinen
Viestit: 843
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 23 Elo 2018, 19:26

Komppaan Maattaria. Voi myös olla, että uutuudenviehätyksen mentyä ohi tilanne tasaantuu ja kukko alkaa jakaa huomiotaan taas tasapuolisemmin eikä polje uutta morsmaikkua enää niin suurella innolla. Meidän kanalassa olen pariinkiin otteeseen huomannut, että kun kana on ollut pidempään kukon saavuttamattomissa (kanan haudonta- ja tipujenhoitoaika) on kana parveen taas liittyessään ollut kukon suosikki numero yksi jonkin aikaa ja yhtenään poljettavana.

Mun mielestä on hyvä merkki, etteivät muut kanat kiusaa valkohuntua. Voi silti kestää aikansa, että valkohuntu tuntee olonsa täysin kotoisaksi uudessa parvessa ja muut kanat pitää sitä omaan porukkaan kuuluvana.
Alhoja elämän ilona.

Keke
muna
Viestit: 7
Liittynyt: 05 Syys 2016, 13:20

Re: Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja Keke » 23 Elo 2018, 21:37

Kiitos vastauksista! ihana saada vahvistusta sille, että kaljukin kana saattaa olla onnellinen.. Tuolla se tänäänkin mennä haahuili pihalla (välillä ihan pihalla :smt020 ) ja välillä muun lauman perässä.

pikkupi
mille fleur
Viestit: 300
Liittynyt: 18 Syys 2011, 14:39
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja pikkupi » 24 Elo 2018, 19:47

Kannattaa myös tarkastaa ettei kanasessasi ole kanataäitä. Minäkin luulin ensin, että kukot polkevat joitakin kanoja höyhenettömiksi selästä, mutta eipäs se niin ollutkaan. Kanatäitä löytyi.
Hommasin niihin myrkkyä, ja jo viikon päästä oli uusi höyhennys hyvässä kasvussa. Luulin täitten häätämisen olevan isompikin urakka, mutta aika helposti niistä pääsimme. Onhan niitä tietenkin jossain suku kytiksessä, mutta hyvät kylpemisolot joihin tuhkaa lisäksi ja sitten tarkkailu tietenkin ja pesäolkien ahkera vaihtaminen pitää selkäsulat paikallaan. Luulisin :smt017

Ja se aine on Ectospray nimeltään jota käytin.

Keke
muna
Viestit: 7
Liittynyt: 05 Syys 2016, 13:20

Re: Kukko polkee valkohunnun kaljuksi

Viesti Kirjoittaja Keke » 31 Elo 2018, 13:30

Kanakirppuja ei onneksi ole (kopkopkop). Tilanne on parantunut nyt, kun navetanpäätyremontin vuoksi jouduimme purkamaan ulkotarhan ja kanat saavat vaeltaa poikkeuksellisesti pihassa vapaina. Kukko ei selvästikään ehdi polkemaan niin usein kun pitää valvoa ympäri pihaa kirmaavia vaimoja🤭toki vähän pelkään miten pian joku merikotka popsii kanaseni suihinsa.. Mutta kuoleepa sitten onnellisena..

Vastaa Viestiin