Lattiamunijat

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
SiniS
kääpiö-kochin
Viestit: 339
Liittynyt: 16 Kesä 2017, 05:04
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Lattiamunijat

Viesti Kirjoittaja SiniS » 13 Elo 2018, 17:03

Uudenlainen probleema, joku/jotkut kanat(t) munii lattialle kutterin sekaan. Aina sama nurkka, tänään sainkin kiinni itse teosta yhden. Kokeilin jo laittaa pesän virkaa toimittamaan pahvilaatikon nurkkaan, mutta se ei kelpaa. Munapesiä on 8, joista 6 vapaana, kahdessa haudotaan. Toisen alla oli kyllä tänäänkin extramunia, että kyllä sinne pesään pääsee muutkin. Kanoja on 12, eli luulis pesien piisaavan. Pieni, mutta ärsyttävä ongelma. Mikä on seuraava konsti mitä kokeillaan?
Lehmiä, koiria, kissoja ja kanoja (orpington, maatiainen, kääpiökochin)

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Lattiamunijat

Viesti Kirjoittaja hunski89 » 14 Elo 2018, 08:06

Meillä muni aluksi lattialle kun munintapesät ei kelvannu. Rakensin orren pesien eteen, ei kelvannu. Asensin verhot pesiin, ei kelvannu. Laitoin pingispalloja pesiin, ei kelvannu. Sit ostin tekomunia ja laitoin pesiin ni johan kelpasi! Siitä lähtien on munineet pesiin, tekomunien olen antanut olla pesissä.
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

SiniS
kääpiö-kochin
Viestit: 339
Liittynyt: 16 Kesä 2017, 05:04
Paikkakunta: Vaala
Viesti:

Re: Lattiamunijat

Viesti Kirjoittaja SiniS » 14 Elo 2018, 11:09

Ai niin, piti lisäämäni, että tekomunat on olleet pesässä, ainut vaikutus niillä on ollut muutenkin hautomavimmaisten maatiaisteni joukkolevyttämiseen pesässä. On ruskeita ja valkoisia munia, jos joku sattuukin tykkäämään enemmän toisesta :smt036 Verhot on olleet alusta asti, samoin orsi pesien edessä. Tämä kiinni jäänyt kaveri on kyllä käynyt aiemmin pesässä munimassa, aloitti muninnan talvella ja ongelma alkoi vasta viime viikolla.
Lehmiä, koiria, kissoja ja kanoja (orpington, maatiainen, kääpiökochin)

Vastaa Viestiin