Mistä johtuu etteivät kanat muni

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Kiutu

Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja Kiutu » 29 Heinä 2018, 19:40

Meillä on ollut tänä kesänä sellainen ongelma, että kanat munivat erittäin vähän. Ensin ajattelimme, että kanoilla olisi piilopesä jossain, kun ne saavat kulkea vapaana pihalla. Olemme kuitenkin huomanneet, että kanat kyllä käyvät "munimassa", mutta kun pesää menee katsomaan niin se on tyhjä. Meidän kanat alkavat yleensä huutamaan muninnan jälkeen. Nytkin ne huutavat kun ovat käyneet pesällä, mutta kun menee katsomaan, niin se on typötyhjä. Tietääkö kukaan, mistä se johtuu, että kanat käyvät ikään kuin munimassa mutta munia ei vain tule?

Typyli
muna
Viestit: 2
Liittynyt: 14 Heinä 2018, 12:49

Re: Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja Typyli » 30 Heinä 2018, 18:06

Syökö joku munat? Tai pääseekö esim..harakat varastamaan?

riepukka
kana
Viestit: 72
Liittynyt: 19 Maalis 2018, 17:39
Paikkakunta: Viitasaari

Re: Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja riepukka » 30 Heinä 2018, 21:56

Minkä ikäisiä sinun kanaset ovat. Meillä saattaa vanha eläkeläiskana käydä pesässä "munimassa" ilmeisesti vanhasta muistista, vaikkei ole oikeasti muninut aikoihin ja kunnon kotkotuksen kera. Varsinkin jo poismenneet tehotytöt kävivät muka munimassa loppuun asti ja kukon säestyksellä. :smt043
Vähän on paljon, miten sen ottaa :smt023

Kiutu

Re: Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja Kiutu » 31 Heinä 2018, 11:14

Mikään ei kerkeä viedä munia sillä kun menee katsomaan niin kana on yhä pesässä, mutta kun se lähtee niin pesä on tyhjä. Kanat eivät edes ole kovin vanhoja, joten tuskin ne iän puolesta munintaa ovat lopettaneet. Pihaltakin löytyy niille paljon syötävää, joten tuskin minkään tarveaineenkaan puutteesta olisi kyse.

Avatar
Aleksandra
viiriäinen
Viestit: 843
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 31 Heinä 2018, 11:34

Jos ruokinta on kunnossa (riittävästi proteiinia sekä kalkkia) voi yksi syy muninnan vähenemiseen olla tämä pitkään jatkunut helle. :smt045
Alhoja elämän ilona.

Avatar
hunski89
kana
Viestit: 79
Liittynyt: 19 Touko 2018, 17:00
Paikkakunta: Pori

Re: Mistä johtuu etteivät kanat muni

Viesti Kirjoittaja hunski89 » 31 Heinä 2018, 11:51

Hellettä määkin veikkaisin syyksi.
Kyl meillä ainakin muniva ankkamme on harventanut munintaa niin että pitää parin päivän välein munintavapaan, sama homma meidän munivalla kanalla. Meidän kana pitää välillä kaksikin munintavapaata peräkkäin. Toinen muniva ankka lopetti muninnan yritettyään haudontaa (ei oikein ollu hautojaksi kun oli eka haudontayritys hällä, jätti pesän välillä tosi pitkiksi ajoiksi). On pitäny nyt muutaman viikon jo taukoa ja aloitti melkein heti sulkasadon kun aloitti munintatauon. Huomasin myös että tällä hetkellä munivalle ankalle ja kanalle on myös tulossa jo sulkasato.
Liekkö sekin helteistä johtuvaa että aloittavat sulkasadon näin aikaisin. Kun meillä lähtee koirista ja kissoistakin aivan älyttömästi karvaa näillä helteillä.
Jos se on joku elimistön automaattinen viilennystapa näillä helteillä et pudotetaan liika turkki ja sulat pois :smt017
:duckie: Meillä asuu viiriäisiä, siniviiriäisiä, monia erirotuisia ja -värisiä kanoja ja ankkoja sekä joutsenhanhia ja mignon sorsia :duckie:

Vastaa Viestiin