Muninta hiipunut, missä vika?

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Silenseux
muna
Viestit: 6
Liittynyt: 20 Huhti 2018, 16:26

Muninta hiipunut, missä vika?

Viesti Kirjoittaja Silenseux » 25 Kesä 2018, 00:06

Hei, meillä on ollut nyt kolmisen viikkoa 5 kanan parvi + kukko. Kaksi ensimmäistä viikkoa munivat ihan hyvin, mutta nyt pikkuhiljaa muninta hiipunut ja tällä viikolla tullut vain neljä munaa. Ovat tulleet isosta parinsadan kanan kanalasta ja munintakanoja ovat, tarkkoja rotuja en tiedä. Pari ekaa viikkoa joutuivat olemaan sisällä kanalassa, kun ulkotarha ei ollut vielä valmis. Nyt ovat olleet muutaman päivän ajan ulkona, yöksi menneet kanalaan nukkumaan. Muninta alkoi kuitenkin hiipua, jo ennen kuin pääsivät ulos. Ruokana niillä on ollut perus kauranjyvät ja lisäksi kaura/riisi/ohrapuuroja ja monenlaisia hedelmiä, vihanneksia, voikukanlehtiä, kotiloita ja kananmunankuoret on kaikki annettu sekä eläinkaupasta ostettu lisäkalkiksi jotain simpukankuorijauhetta. Mistä voisi johtua, että muninta on lähes kokonaan lakannut?

Maattari
ilmajokelainen
Viestit: 1556
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Muninta hiipunut, missä vika?

Viesti Kirjoittaja Maattari » 25 Kesä 2018, 07:43

Paikanvaihto usein hyydyttää muninnan, ne munat jotka ovat ns valmiina tulemaan munitaan ja sitten seuraa tauko.
Tässä tapauksessa veikkaan että proteiininpuute myös syynä, eli sitä lisää esim hernettä, härkäpapua, hamppua ja/tai ihan eläinperäistä kuten lihaa, munia. Helpoin tapa on antaa ihan munitusrehua joko täysrehua jolloin ei juuri muuta syötetä tai tiivisteenä jolloin jyviä annetaan lisäksi.
Maranseja, cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4153
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Muninta hiipunut, missä vika?

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 25 Kesä 2018, 18:40

^Juuri näin :smt045 Ja sitten vielä yksi vaihtoehto eli jos ovat munineet jo pitkään, niin voi olla sulkasatokin ajankohtainen. Tiedätkö kanojen ikää ja milloin niiden muninta on alkanut?
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi

Vastaa Viestiin