Kanat vs kyy

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Avatar
Aleksandra
kochin
Viestit: 793
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 13 Marras 2014, 14:32

Kettuketjussa esiin nousseen kyyasian innoittamana päätin aloittaa uuden ketjun aiheesta kanat ja kyy. Meidän nurkilla pyörii kyitä tämän tästä, ihan pihapiirissäkin. Ja koska olen nähnyt jo niin monen värisiä yksilöitä, olen terävästi päätellyt, ettei kyseessä ole aina se yksi ja sama kyy. :smt003

Mitä tapahtuu jos kyy ja kana, tai kukko, kohtaavat? Väistääkö kyy kanoja tai päinvastoin? Onko kyy riski kanoille? Kanat syövät sisiliskoja ja sammakoita. Tunnistavatko kanat myrkyllisen kyyn, erottavatko ne sen sisiliskosta? Vai tuurillako vain menevät? Olisi kivaa lukea munanettiläisten kokemuksia. Minä en ole onnistunut näkemään kanojen ja kyyn kohtaamisia.
Alhoja elämän ilona.

Tania

Re: Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja Tania » 13 Marras 2014, 20:31

Meilläkin on pihapiirissä usein käärmeitä. Yksi kohtaaminen kyyn kanssa on todistettu, kanat olivat tarhassa joten verkon läpi "tutustuivat" toisiinsa. Kanat alkoivat ravata edestakaisin tarhan seinustalla ja menivät lopuksi uteliaina nokkimaan päähän kyytä joka vaan tapitti liikkumatta paikallaan 5 cm päässä kieltään lipoen. En tiedä miten tilanne ois päättynyt jos kärmes ei olis säikähtänyt meitä.

Maatikko

Re: Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja Maatikko » 13 Marras 2014, 20:32

Meillä pelkäävät. Eivät hyökkää kyyn kimppuun, vaikka muuten yrittävät jahdata kaikkea mahdollista talitinteistä lähtien. Menevät kyllä joukolla puolen metrin päähän kyystä ja tuijottavat sitä. Juuri samalla tavalla kuin Doctor Who:ssa kaikki tuijottavat niitä enkeleitä: "Don't blink"

Tuulia
valkohuntu
Viestit: 405
Liittynyt: 17 Marras 2010, 22:28
Paikkakunta: Nummi-Pusula (Lohja)
Viesti:

Re: Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja Tuulia » 13 Marras 2014, 23:16

Muistan lapsuuden ajoilta kun enolla oli tehokanoja jotka kyyn nähdesään aina tappoivat sen ja söivät, on muuten kanat vikkelää porukkaa kun pistävät kyyn päiviltä.
Koiria, Kissoja, Minihevoset
Viiriäisiä, Riikinkukkokyyhkyjä sekä tietty Kanoja roduista Alhon Maatiaiset, Brahma, Chabo, Faverolle, Kääpiö-Kochin myös friseerattu, Jätti-Kochin, SilverPaduan, SilverPhoenix ja PartaSilkkikana.

Avatar
Aleksandra
kochin
Viestit: 793
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 19 Marras 2014, 22:37

Mielenkiintoisia kohtaamisia: kiitos kommenteista. :smt001 Siinä on kyllä kyyllä miettimistä jos joutuu kanaparven saartamaksi. Se tietää, että kana ei ole sille saalis vaan mahdollinen uhka. Pako voi houkuttaa kanat kimppuun, toisaalta hyökkäyskin on vaarallista, varsinkin jos kanoja on monta. Ehkei kyy edes jää kanojen reitille jos voi sen välttää.

Maatikko, hauska kuvaus tilanteesta, "Don't blink"! :smt005

Meidän kanoista olen huomannut, että jotkut niistä osaavat varoa ampiaisia, kimalaisia ja mehiläisiä, varmaan kokemuksen kautta. Voihan olla, että joidenkin kanat ovat saaneet kipeän puraisun kyyltä (kyyhän voi purra myös käyttämättä kallisarvoista myrkkyään) ja ovat oppineet näin varovaiseksi. Ehkä siksi toiset kanaparvet ovat varovaisempia kuin toiset. :smt017 Toisaalta, viisas kana on tietysti varovainen kaikkea uutta ja outoa kohtaan.
Alhoja elämän ilona.

gallinita
nuorikko
Viestit: 57
Liittynyt: 25 Tammi 2014, 19:02
Paikkakunta: Porvoo

Re: Kanat ja kyy

Viesti Kirjoittaja gallinita » 23 Marras 2014, 18:06

Mun kanaseni tappoivat, katkoivat ja söivät nuoren kyyn tuossa alkusyksystä, meinasivat kai että siinähän komia liero :smt004 kauempaa katsottuna luulin ensin vaskitsaksi kun niitä meillä on pihassa enemmänkin, yritin pelastaa väkivallan uhria ja koppasin syliini kanan jolla oli luikeron pääpuoli nokassa. Totesin kuitenkin etten ehkä sittenkään paljain sormin puutu peliin.. :shock:

Avatar
Risupekka
tipu
Viestit: 31
Liittynyt: 17 Elo 2017, 10:47
Paikkakunta: Viinijärvi

Kanat vs kyy

Viesti Kirjoittaja Risupekka » 31 Touko 2018, 16:52

Tälläistä asiaa kyselen, kun huomasin pari päivää sitten pihamaalla kyyn nahkan ja nähtävästi tässä piha maassa on kyitä.
Mietin vain että jos kana ja kyy kohtaa, mikä on lopputulos? Tappaako kana kyyn? Vai käykö kanalle huonosti.
Kokemuksia otetaan vastaan :smt001

Avatar
Aleksandra
kochin
Viestit: 793
Liittynyt: 22 Kesä 2011, 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kanat vs kyy

Viesti Kirjoittaja Aleksandra » 31 Touko 2018, 18:59

Risupekka, kyselin ihan samaa takavuosina. Ja löysin kuin löysinkin kyseisen ketjun missä asiaa pohdittiin! :smt045 Tää aihe voi kiinnostaa monia, kun kyitä on taas liikkeellä, niin nostin sen vanhan ketjun tähän kysymyksesi yhteyteen. :smt024
Alhoja elämän ilona.

Maattari
jussila
Viestit: 1591
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kanat vs kyy

Viesti Kirjoittaja Maattari » 01 Kesä 2018, 07:06

Meillä kanat listivät kyyt porukalla ja syövät hyvällä ruokahalulla. Joka kesä menee pari kyytä ainakin.
Cream legbar, sekuleita, hybridejä, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri

Avatar
Risupekka
tipu
Viestit: 31
Liittynyt: 17 Elo 2017, 10:47
Paikkakunta: Viinijärvi

Re: Kanat vs kyy

Viesti Kirjoittaja Risupekka » 03 Kesä 2018, 11:57

Maattari kirjoitti:Meillä kanat listivät kyyt porukalla ja syövät hyvällä ruokahalulla. Joka kesä menee pari kyytä ainakin.
On se omalla tavallaan jännä, että kanakin on peto. Pitää kyllä olla vikkelä että ei saa kyy puraistua kanaa taikka kukkoa.
Noh nytpä voin sanoa vieraille että pihamailla on kyitä, mutta on myös pari kappaletta kyyn tappokoneita :smt005

Vastaa Viestiin