Aloittelevan kysymyksiä..

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
Yeast73

Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja Yeast73 » 23 Huhti 2013, 11:27

Hei kaikki!

Meille tulee muutaman vkon päästä 4 munintansa aloittavaa kanaa ja kyselisinkin sitä sun tätä..

Eli kanalaa meillä on 4m2, muutama orsi, ikkuna, 2 muninta soppia ( 1 kai riittäisi..), valo ajastimella ( mikä on hyvä aika valolle? 07.00- 20.00? vai joku muu? ) lattiaksi tulee pehku kutterista, turpeesta, heinistä..kesällä pääsevät pihaan laiduntamaan..
Ravinnosta..roikkuvat vesi + rehu automaatit,rehuna munitus puoli rehu, kauraa, kalkkia, soraa..Kannattaako kaura + rehu laittaa automaattiin sekaisin vai kaura esim saataville kippoon seinään?
Tarvittavat ilmoitukset viranomaisille tehty..

Omasta mielestä kaikki pitäs olla ns. "valmiina", mutta jos jollain tulee mieleen, että jotain uupuu, niin mielellään ottaisin palautetta vastaan..

Kiitos ja hyvät keväät kaikille!

Avatar
HiltaHelikopteri
kukkoilija
Viestit: 4213
Liittynyt: 01 Marras 2005, 17:58
Paikkakunta: Vantaa

Re: Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja HiltaHelikopteri » 23 Huhti 2013, 20:56

Hyvältä vaikuttaa! Näin keväällä valoisaa aikaa olla jo niin paljon, että sähkövaloa ei oikeastaan tarvitse...tai riippuu tietenkin siitä ikkunan koosta ;) N. puolet vuorokaudesta on muniville riittävä valoisa aika ja sen valoisan ajan voi järjestellä omien rytmien mukaan. Rehun ja kauran voi hyvin sekoittaa samaan automaattiin. Kannattaa pikkuisen tarkkailla, että automaatista tulee tasaisesti molempia ja että syövätkö kanat kumpaakin. Talviaikaan kauroja voi heitellä pehkuun, niin kanat saavat mukavaa askeretta ja hoitavat pehkua samalla kuopsuttelemalla. Hankintalistalle ensi talvea varten laittaisin jonkin sähköisen lämmityslaitteen, jos pehku ei rupeakaan palamaan.
Makoisia munia ja onnea kanailuun!
Tonja, p: 046 666 5106 sp: tonjaätnettipistefi

Yeast73

Re: Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja Yeast73 » 24 Huhti 2013, 12:04

Kiitos Hilta vastauksesta..

Tuota mietinkin, että jospa toinen on mieluisampaa, kaura tai rehu, niin valkkailevat parhaat päältä..Olisko rehun ja kauran suhteelle mitään vinkkiä 50\50 tai 70\30?

Valoa tulee auringonpuolelta iltapäivään asti kanalan ovessa olevasta 40*40 ikkunasta..Valosta kyselin vain kun jossain ketjuissa oli ollut kai vähäisen valon vuoksi ongelmia..?

Meillä on nyt alkuun tämän kesän ja talveksi pääsevät tuttavan maatilalle "talvihoitoon" eli aloitellaan rauhallisesti ja sitten kokemuksien perusteella kenties talviasuntoa tulevina vuosina..

ninanni

Re: Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja ninanni » 24 Huhti 2013, 12:10

meillä menee 50%rehu ja 50%viljat ym vielä lisänä. Tiedä sit ruokitaanko meillä liikaa / liian vähän ?

Avatar
pippuri_82
tipu
Viestit: 26
Liittynyt: 04 Touko 2010, 12:22
Paikkakunta: Kuusjoki
Viesti:

Re: Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja pippuri_82 » 25 Huhti 2013, 21:51

Kaikki ruuat kannattaa mielestäni kyllä laittaa ERI purkkeihin, vilja omaansa rehu omaansa ja etenkin kalkki pitä olla erikseen. Kanat valitsee haluamansa tarpeen mukaan. Jos laitat sekaisin, niin menee vaan hukkaan turhaan kallista ruokaa kun kanaset tonkii mieleisiänsä jyviä :smt002 Kanathan tarvitsee eri elämänvaiheissa vähän erilaisia ruokia ja ne osaavat aika hyvin itse valikoida sopivat syömiset.
Ellun kanat ja munat. Piikkiönkantaa suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelmassa. Myydään munia suoraan tilalta, siitosmunia, kanoja ja tipuja.
www.ellunkanatjamunat.fi/ www.facebook.com/ellunkanatjamunat/ ellunkanatjamunat@gmail.com 044-5372335

Yeast73

Re: Aloittelevan kysymyksiä..

Viesti Kirjoittaja Yeast73 » 31 Touko 2013, 18:09

Jep pippuri 82..sainkin alueemme suurimmalta munantuottajalta ohjeet pitää sen rehun sellaisenaan automaatissa, riittävän valkuais saannin varmistamiseksi. Kaura on nyt pikkukipossa kupeessa siten..

Vastaa Viestiin