Kukon teurastus..

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Vastaa Viestiin
albatrossi

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja albatrossi »

kupu poistetaan ''yläkautta'', eli sormet sisään ruokatorven vierestä (puukkoa voi käyttää apuna) ja sieltä pitäisi löytyä pussukka jonka sisällä on ruokaa. Kupu vedetään varovasti ulos.
albatrossi

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja albatrossi »

Täältä löytyy suolistus kuvasarjana. :smt001
http://www.munanetti.net/viewtopic.php?f=17&t=3958
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Juuri kuten albatrossi sanoo.
Sydän ja munuaiset menee koirille tai kissoille. Maksa jauhetaan ja tehdään pihvejä tai paistetaan kokonaisena, hyvää ja miedon makuista on.
Ai niin, kivipiiratkin menee koirille.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Avatar
nana
kana
Viestit: 77
Liittynyt: 13 Heinä 2015, 19:35

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja nana »

Otan kukon kainaloon (pidän jaloista kiinni) ja rauhoitan sen riiputtamalla sen päätä pölkynreunalla. Rauhoittuu tosi nopeasti. Sitten vesurilla terävällä lyönnillä pää poikki ja veret ämpäriin.

Sitten suolistan ja nyljen samaan aikaan kuten tällä videolla. Vetäminen vaatii hieman voimaa, eli itse joudun aluksi vetämään vuorotellen kaksin käsin yhdestä koivesta ja sitten toisesta. Kun rutina alkaa, veto helpottuu. Kaula, jalat ja sisäelimet koirille. Nahat jäävät siis pois ja lihat maustuvat helpommin.

https://www.youtube.com/watch?v=1X5o1JKvFRs
LINDELLINKANNAN MAATIAISKANAN kasvattaja
kulmala.seija(at)gmail.com
mokomaki

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja mokomaki »

mutta tuossahan jää koivet siihen myttyyn kans? näppärän näköstä muuten mutta miten ne koivet? :smt005
Annir85

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Annir85 »

Tota täytyy kokeilla :smt035 , näyttää helpolta, mut saa nähdä kuin luonaa.
mokomaki kirjoitti:mutta tuossahan jää koivet siihen myttyyn kans? näppärän näköstä muuten mutta miten ne koivet? :smt005
näkyy lopussa miten niistä kintuista repii nahat...
Jani

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Jani »

Vielä valmistuksesta. Jos yrittäisi matkia tuossa aiemmin postattua videota, niin rotsi ja sisäelimet lähtisi nätisti kerralla pois. Talteen jäisi kanoista rinta ja koivet.

Mikä vaikutus tällä on makuun, ettei nahkaa ole? Uunissa kanat pitää varmaan hauduttaa piiiiitkään.. mutta mikä on vaikutus nahalla.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Nahka pitää muutenkin aika rasvattoman lihan mehevämpänä ja makukin on mun mielestä parempi. Meillä kanat kynitään aina ja valmistus kokonaisena marinoinnin jälkeen matalassa lämmössä savipadassa useita tunteja. Tai sitten keittelen kokonaisena ilman marinointia kattilassa pitkään ja irrottelen lihat. Rintafileet voisi varmaan paistaa ja vähän kypsentää mutta koivet vaativat kyllä pidempää haudutusta.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Avatar
nana
kana
Viestit: 77
Liittynyt: 13 Heinä 2015, 19:35

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja nana »

Itse olen todennut että ilman nahkaa mausteet painuvat paremmin lihaa ja kypsennysaika on paljon lyhyempi. Noin 20 min riittää.
LINDELLINKANNAN MAATIAISKANAN kasvattaja
kulmala.seija(at)gmail.com
heikki

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja heikki »

Komppaan tässäkin asiassa Maattaria paitsi, että sisäelimet paistetaan voissa / vatsarasvassa (kivipiira puhdistettuna paistetaan hieman piedempään) ja kokonaisuus laitetaan näkkileivän päälle.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Meillä menee sisäelimet paitsi maksa koirille tai kissoille :oops: Pakko myöntää että kivipiira ei houkuta. Minkälaista se on?
Pojan herkkua on grillatut kanansydämet mutta niitä se ei ole koskaan kotona saanut.
Mä en jaksa uskoa että vapaana ulkona liikkuneen kanan koipi kypsyy 20 minuutissa, eihän edes broilerin koipi kypsy siinä ajassa :smt017
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
heikki

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja heikki »

Se leikellään ohuiksi viipaleiksi ja "sisäkalvo" poistetaan. haudutellaan hieman pidempään, muuten jää sitkeäksi. Erinomaista kun on saanut makua maksasta ja vastaavasta, eteenkin kalkkunalla, kun siinä on jo jotain syötävääkin. Eläimille tarjoijun vielä hyväksyn, mutta kompostointia vastustan.
Jani

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Jani »

Operaatio suoritettu. Kaksi orppia ja kaksi maatiaista.
Pienet taintui heti veteläksi ja sai kirveellä päät pois. Isompien kanssa tainnutusrefleksi oli melkoinen, joten kesti hetken ennen kuin sai kanan aseteltua aloilleen ja kirveen kohdilleen. Lihat otin aiemmin mainitun videon keinoin. Maatiaiset lähtivät helposti ja rinta jäi siipineen nätisti maahan. Orppien kanssa joudin sitten kahdella kädellä vuorotellen vetämään ja en ole mikään kovin heikkovoimainen kaveri. Sanoisin, että orppeja ei kyllä esim. nainen tuosta vaan tuolla tekniikalla hoida. Tai ainakin hiki tulee :)

Putsasin lihat sitten lopuksi. Putsaamisella tarkoitan keltaisen läskin poistoa sieltä missä sitä paljon oli, sekä ylimääräisten roippeiden leikkamista pois, niin ja pesua tietenkin. Pari kysymystä aiheeseen liittyen.

- Kuinka tarkasta putsaaminen pitää tehdä ja onko em. putsaaminen sitä mitä sillä tarkoitetaan?
- Onko keltaisen fläsä syytä poistaa kokonaan, osittain, vai ei ollenkaan?
- Siellä rintapalan alapuolella kanan "kyliluiden" sisällä oli selkärankaa vasten jotain keltaista (rasvaa?), ja punaista. Pitikö nuo kuinka hyvin putsata vai onko mitään merkitystä?
- Kanan lihojen päällä on kalvo. Ymmärränkö oikein, että kalvoa ei pidä yrittää poistaa vaan se jätetään?
- Kuinka suuri merkitys lihan kuivaamisella on pesuvesien osalta. Vaikuttaako kosteus lihan koostumukseen jos se ei ole paperilla täysin kuivattua.
Maattari
lindell
Viestit: 1724
Liittynyt: 18 Elo 2009, 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja Maattari »

Mä putsaan kuvaamallasi tavalla. Mä jätän keltaisen rasvan jos sitä ei ole tuhottoman paljon, antaa mielestäni hyvää makua. Nuorissa harvemmin on paljon rasvaa mutta vanhoissa voi olla paljonkin. Kalvoja ei tarvitse poistaa, tai itse en ainakaan poista. Huuhtelen lihan ja annan kuivua huoneenlämmössä, en kuivaile.
Sekulikanoja, vuohia, koiria ja kissoja.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
heikki

Re: Kukon teurastus..

Viesti Kirjoittaja heikki »

Ne ällöttävimmät ihrat voi käyttää niiden elinten paistamiseen tai vaikkapa perunamuussiin. Itse en yleensä kynimiseenkään loputtomasti aikaa käytä jos kokonaisuutena haudutan, tai savustan, kun ne haituvat ei nahkariekaleissa kissoja haittaa, eikä omassa luolamiestyyppisessä kokkailussa liikaa muitakaan ruokailijoita.
Vastaa Viestiin