Kukon teurastus..

yleistä jutustelua

Valvojat: Aleksandra, maatiaiskukko, HiltaHelikopteri

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Jani » Ma 12.12.2016 11:24

Nyt on pakkasen tyhjennyksen aika. Otin pari rintaa ja muutamat koivet jääkaappiin sulamaan. Mites nämä nyt kannattaa valmistaa. Meneekö näin: kun sulaneet, niin uuniin mataliin asteisiin useiksi tunneiksi mausteiden kanssa vai?
Jani
 

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Maattari » Ti 13.12.2016 17:38

Juuri noin jos nuori kukko, jos vanhempi niin parempi kypsentää jossain nesteessä. Mä kypsennän nuoret kukot savipadassa.
Maranseja, sekuleita, hybridejä, kalkkunoita, lihaviiriäisiä, vuohia, lihakaneja, koiria, kissoja ja mehiläisiä.

The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of (moral) crisis. D. Alighieri
Maattari
iittiläinen
 
Viestit: 1526
Liittynyt: Ti 18.08.2009 22:23
Paikkakunta: Iitti

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Jani » Ti 13.12.2016 17:59

NO nyt on syöty. Kyllä se ihan kanalle maistui ja hyvää oli. Ainoa vaan, että vaikka 5h uunissa olivat, niin koipia en kyllä perheelle tarjonnut. Muu meni kyllä hyvin ja liha irtosi tosi hyvin. Pitää vielä satsata liemeen, koska nyt liemi oli käytännössä pippurit, kanaliemi ja suola. Jotain repäisevää makua pitää saada seuraavalle kanalle padan kaveriksi.
Jani
 

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Aleksandra » Ti 13.12.2016 22:24

Jani, tuolla reseptit -osiossa on sellainen ketju kuin Liharuokaohjeet. Sieltä saattaisi löytyä muhevia mauste-ehdotuksia. :smt045
Kas tässä:
viewtopic.php?f=17&t=3715
Alhoja elämän ilona.
Avatar
Aleksandra
plymouth rock
 
Viestit: 675
Liittynyt: Ke 22.06.2011 21:30
Paikkakunta: Vihti

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Helenals » Ti 03.01.2017 22:39

Hei!
Vielä pari kysymystä tuosta näppärältä vaikuttavasta vetojutusta niille jotka ovat kokeilleet.
1. Ovatko ne vasta teurastettuja vai riippuneet ja kuinka kauan?
2. Toimiiko myös jos teurastaa kaulan "vääntämällä " ja sen jälken riiputtaa jaloista jonkun aikaa niin että veret menee kaulaan/päähän?
Helenals
kana
 
Viestit: 83
Liittynyt: Pe 04.11.2016 14:22

Re: Kukon teurastus..

ViestiKirjoittaja Risupekka » Ke 20.12.2017 13:13

En löytänyt nopealla selauksella tästä viesti ryhmästä, eli teurastin kanan tuossa pari päivää sitten,
ja oli miun ensimmäinen kerta kun lopetin ja teurastin kanan. Rip Tökö kana,the munavaras.
Laitoin pakkaseen lihat. Mietin että mureutuuko liha kun antaa olla pakkasessa sen pari päivää tai viikon? Milloin se liha olisi sitten parhaimmillaan? :smt017
Avatar
Risupekka
tipu
 
Viestit: 31
Liittynyt: To 17.08.2017 10:47
Paikkakunta: Viinijärvi

Edellinen

Paluu yleiskeskustelu/kanat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa